Jordbærsorbet

Is

Jordbærsorbet – deilig frisk opskrift på is!

Jordbærsorbet is er noget af bedste jeg ved – og her får du opskriften på en skøn sorbet med jordbær, som du kan lave uden en ismaskine – eller med.

Jordbærsorbet

Sådan. En cremet, frisk og blød sorbet med jordbær på vej til dig:

Jordbærsorbet

Få min bedste opskrift på en læskende Jordbærsorbet, som kan laves med og uden ismaskine. Dejlig nem jordbær sorbet opskrift.
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6

Ingredienser

 • 0,5 dl. vand(altså blot en halv deciliter)
 • 100 gram sukker(gerne rørsukker, men alm. kan bruges)
 • 520 gram frosne eller friske jordbær
 • 3 spsk. citronsaft
 • 2 spsk. glykosesirup
 • 1,5 stk. ægghvide(svarnede til et bæger)

Fremgangsmåde

 • Kog vand og sukker i en gryde, sådan at sukker opløses. Afkøl i en fryser eller køleskab.
 • Bruger du friske jordbær fjernes stilke og jordbærrene skylles. Bruges frosne, bruges de som de er.
 • Blend jordbær med den afkølede sukkervæde. Tilsæt citronsaft og glykosesirup og blend igen. Du kan bruge en foodprocessor, en stavblender eller en almindelig blender.
 • Kom i en beholder eller en ismaskine. Bruger du en isbeholder røres der i isen hver halve time, mens den fryser til. Når konsistensen er godt grynet- det tager en fire- fem timer piskes ægghvider let og kommer i isen, mens den fryser helt til is, dvs. når den er blvet godt grynet.
 • Bruger du en ismaskine, kommes ægghvider- pisket let stive- i ismaskine, når blandingen er ved at være godt grynet og næsten er blevet til is. Den færdige is kan opbevares i ismaskinen eller komme i en enden holder og så nydes, når det er istid! Den kan holder sig i fryseren i op til en måned. Måske mere.

Noter

tip.
Jordbærsorbeten er i starten helt rød, når den først kommer i fryseren. Men når æggehvider tilsættes bliver den mere lys i farven. 

Sorbet is med frosne jordbær

På de brandvarme sommerdage, som vi gudskelov har flere af herhjemme, vil jeg altid foretrække sorbet is. De er mere friske og læskende end flødeis(som jeg altså også er ekset med!) At slutte en god middag af med en kugle jordbær sorbet er lykken. Man får stillet den søde trang, men bliver ikke for fuld i maven. Jeg er vild med ideen om at man kan lave en sorbetis med frosne jordbær. Sådan nogle har jeg nemlig altid liggende i fryseren til de dage vi laver smoothies(læs:hver dag). De er noget billigere end de friske jordbær og kan købes året rundt.

Eftersom danskerne er et af de mest is-elskende folkefærd tænker jeg, at du ligesom jeg, er ret is begejstret? Jeg tror at vi alle på en ellers anden måde har et forhold til is. Is er oplevelser som børn, det er ferier hjemme og i udlandet og så er det minder om børnefødseldage. Is er ligesom altid en del af de minder, ikke?

Jeg har efterhånden mange isopskrifter liggende herinde i mit madunivers. Du er velkommen til at kigge dig omkring. Det her er bare nogle af dem:

Mango sorbet isFrisk solbær sorbet is af solbærsaftKiwi is – frisk og læskende sorbet is

Mange hilsner,

 Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest