Min opskrift på coq au vin er en nem udgave af den klassiske franske ret med unghane i rødvin. Kylling kan sagtens bruges i den her cog au vin og smager bare også skønt. Masser af champignoner skal der til og en flaske rødvin selvfølgelig.

Skal den serveres med kartofler eller blot en salat og et godt brød? Gør hvad du synes. Jeg synes alt holder!

Det er en klassiske ret fra det franske køkken, hvor man steger og koger en helt unghane eller kylling, hvis du foretrækker, i en god stor rummelig gryde med en flaske rødvin. Derfor hedder retten coq  au vin – altså kylling med rødvin.

Det er en rigtig simreret, som de fleste nok ikke lige laver på en hverdagsaften. Den er særdeles velegnet på en weekendaften, måske serveret for familie eller venner? Det er en af de retter jeg får ganske sjældent, men når jeg, så gør nyder jeg den utrolig meget for den enkle, lette og delikate smag. Den rødvin der bruges i en coqau vin kan varieres, men det er selvfølgelig klart, at jo bedre en rødvin desto mere smag får saucen. Sådan er det.

Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin

opskrift på en fransk klassiker - og en dejlig simreret med unghane eller kylling og rødvin
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stk. unghane på ca. 1,2 kilo
  • 200 gram bacontern
  • 200 gram gulerødder (i grove tern)
  • 3 fed hvidløg(grofthakket)
  • 300 gram Champignoner( i grove tern)
  • ca. 20 stk. perleløg fra glas
  • 3 spsk. hvedemel - til jævning
  • 3 dl. boullionvand- gerne fjerkræ eller grøntsags
  • 1 flaske rødvin
  • lidt sukker
  • 1 spsk. timian
  • 2 stk. laurbærblade
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Fjerkræ parteres(eller købes i stykker) i over og underlår, samt bryststykke
  • Steg bacontern sprøde i en stor gryde. Har du en støbejernsgryde(se mit billede) kan du med fordel bruge den. Læg på køkkenrlle.
  • Kom lidt olie i gryde og kryds fjerkræ med salt og peber. Brun fjerkræ grundigt. De skal brunes så de får lidt farve. Læg til side
  • Sigt og skyl perleløg. Gulerødder, hvidløgsfed steges let i gryden i lidt olie. Læg på tallerken.
  • Champignoner steges grundigt med perleløg og drysses herefter med mel. Rør grundigt og kom rødvin ved. Lad koge op uden låg, mens der røres heri( så klumper undgåes)
  • Kom fjerkræ, bacontern, grøntsager og timian i gryden. Lad simre i ca. 40- 50 minutter. Smag til med salt, peber og sukker og servér fx. med brød, kartofler- eventuelt som mos.
  • Velbekomme

Andre opskrifter på lækre simreretter

Coq au vin er lækkert, men det er der heldigvis også andre retter der der, hvis du skal variere lidt. Kunne nogle af de her opskrifter måske friste lidt?

Braisserede svinekæber. Dejlig simremad.Bøf stroganoffPaprikagryde med kylling

Velbekomme og mange hilsner fra Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest