Cremet tomatsuppe – min bedste opskrift på tomatsuppe, som samtidig er dejligt nem at lave og tager mindre end en halv time fra start til slut.
Både børn og voksne er vilde med den her tomatsuppe opskrift og jeg laver den ganske ofte. Fyldet kan nemlig varieres og på den måde bliver den lidt forskellig hver gang. Jeg foretrækker at nyde den her cremet tomatsuppe blot som den er, måske med et godt brød til. Men det er også fremragende at toppe den med alt fra bacontern til brødcroutoner. Det synes børnene i huset er noget af det bedste!
Tomatsuppe opskrift
Jeg foretrækker at bruge tomater på flaske, da jeg synes de giver den bedste tomatsuppe. Jeg bruger gerne den der hedder Øgo og kommer på flaske og kan købes i Netto. Jeg er sikker på at der givetvis er andre mærker der fungerer lige så godt. Men nu er tippet ihverfald givet videre.
Vi foretrækker vores tomatsuppe helt uden klumper. Det med stykker af løg har aldrig tiltalt mine fire børn. Men blendes de gode smagsgivere, som løg jo er, får du en suppe som er med børnevenlig også.
Smag suppen, når den er simret færdig. Vores smagsløg er forskellige. Måske ønsker du en mere cremet tomatsuppe? En mere flydende? Mere Spicy?
Cremet tomatsuppe
Cremet tomatsuppe
Ingredienser
- 2 stk. rødløg(grofthakket)
- 4 fed hvidløg (grofthakket)
- 2 flasker tomatpassata
- 3 spsk. olie
- 3 dl. vand
- 2 spsk. flødeost(pikant eller løg)
- 3 dl. fløde
- 1 tsk. citronsaft
- friskkværnet peber
- flagesalt
- 1 knivspids tørret timian(ikke meget- men blot en smule )
- 1 tsk. sukker
Fremgangsmåde
- Skær løg og hvidløg i stykker.
- Kom olie i en gryde og vend løg til de er gennemsigtige, men ikke tager farve. Det tager et par minutter på mellemvarme.
- Kom tomatpassata ved samt vand.
- Lad simre under låg i ca.10 - 15 min.
- Blend det hele, sådan at der ikke er løgklumper i.
- Kom fløde og flødeost ved, sukker, samt citronsaft og en smule timian. Kog op og smag til med salt og peber. Er suppen for tyk kan der tilsættes en anelse vand. Er den for lind kan der tilsættes lidt fløde. Smag da suppe til igen.
- Servér skoldhed måske med lidt creme fraiche på toppen.
Noter
tomatsuppe fyld
En klassisk tomatsuppe som den her kan serveres blot som den er, men gerne med et godt stykke brød til. Så kan man sidde og få de sidste dyrebare dråber op af suppeskålen med skiver af brødet. For en mere mættende tomatsuppe kan der tilsættes alverdens former for fyld. Her er nogle eksempler til inspiration: Bacontern. Bacon ristet på en bageplade i ovnen til sprøde. Klippes eller brækkes herefter i mindre bidder. Stegt kylling. Tern af kyllingebryst stegt på panden er også godt. Makaroni. Små makaronier er skønt på tomatsuppe. Det er klassisk pastapenne eller skruer i øvrigt også. Nudler. Kog let en mindre portion nudler og servér på toppen af tomatsuppen. Torsk. Fisk er sundt og fisk er lækker, hvis det tilberedes perfekt. Dampet eller stegt. Brødcroutoner. Sprøde små tern af franskbrød er skønt. Rugbrødschips. Chips af rugbrød giver også en dejlig sprødhed ligesom brødcroutonerne. Kød og melboller. Ligesom de smager skønt i en klassisk og klar suppe er de også ret lækre at servere på en tomatsuppe.
Flere opskrifter:
Gode supper. det finder du masser af opskrifter på herinde. Her får du bare nogle af dem:
Spicy hokkaidosuppe, Porre kartoffelsuppe med flødeost, Kartoffel jordskokkesuppe
0 kommentarer