Cremet hokkaidosuppe med ingefær. Dejlig cremet hokkaido suppe med ingefær og chili. Noget af det bedste ved efteråret er uden tvivl, når det endelig igen er tid til supper. Suppesæsonen er lige fra september og frem til og med april, hvis du spørger mig. Måske længere?
Jeg absolut elsker det og benytter en hvilken som helst anledning til at servere suppe for hele familien. De elsker det heldigvis også. De forskellige supper kan toppes med alverdens lækkerier og så er det i øvrigt mættende, sund og økonomisk mad. Og fik jeg nævnt det sidste? At det er en fremragende måde at få flere og flere grønne måltider på spisebordet. Ikke én i familien, ej heller teenagedrengene efterspørger kød, når der er er en fyldig og cremet grøntsagssuppe på bordet. Herligt.
På den her opskrift på hokkaidosuppe med ingefær, rister jeg kerner i sukkerdrys! Sukker tænker du måske. På suppe! Går det an? Og ja, det gør det helt bestemt. Det smager herligt og giver noget sprødt at spise og noget sødt modspil til den spicy græskarsuppe. Jeg er total pjattet med netop sukkerristede kerner og håber bestemt at du vil give det et forsøg. Det er ganske nemt at lave og så jeg anbefale dig at lave en ekstra portion, som du så kan snacke til dig selv. Du bliver afhængig!
Hokkaidosuppe med ingefær
Hokkaidosuppe med ingefær
Ingredienser
- 2 stk. løg(i grove stykker)
- 1 stk. hokkaidogræskar(ca. 1200 gram)
- 1 gram ingefær(skrællet og hakket)
- 600 ml. boullionvand(gerne grøntsags eller urte)
- 400 ml. kokosmælk
- salt og peber
- 1 tsk karry
- 1 tsk spidskommen - kan udelades
- saften af 1/2 appelsin eller 1/2 citron
- evt lidt chili
sukkerristet Kernedrys(kan udelades og den kan nydes uden)
- 100 gram kerner(græskar eller solsikke)
- 60 ml. vand
- 60 gram sukker
Fremgangsmåde
Græskarsuppe
- Halver græskar og fjern kerner. Skær kødet i grove tern. Skræl ingefær og løg. Vend i smør eller olie i en gryde et par minutter med karry (og spidskommen)
- Kom græskartern i en gryde og vend rundt. Kom boullionvand ved og lad simre under låg i 10-15 min til gennemkogte.
- Blend og kom tilbage og vend nu kokosmælk i. Smag til med salt og peber og varm op. krydr måske med lidt chili.
- Servér eventuelt sukkerristede kerner til hokaidosuppen eller blot som den er
Sukkerristede kerner
- Vand, sukker og kerner kommer på en pande og steger på lidt over mellemvarme til vandet er fordampet og sukkeret har samlet sig om kernerne,så de er gyldne og sprøde. Vend undervejs. Kom på suppen.
Noter
Vild med supper?
Ja, det er du ganske bestemt, siden du er havnet her. Så er du heldig, for det er jeg jo også. Vil du se bare nogle af mine skønne opskrifter på gode, mættende og ganske nemme supper? Så kan jeg anbefale nogle af disse:
Porre kartoffelsuppe med flødeost, Opskrift på panang karry suppe med kylling, Cremet gulerodssuppe
Så cremet og lækker en suppe. Lige til at varme sig på i de køligere måneder. Sådan ser den færdige suppe ud.
Find Benedictes mad på de sociale medier
Du kan finde mine opskrifter på både pinterest, instagram og Facebook. Jeg håber så meget, at vi ses herinde, hvor det ville være herligt om du ville #benedictesmad eller @benedictesmad.dk, hvis du finder og afprøver mine opskrifter herinde på instagram. På den måde kan andre også få glæde af opskrifterne. Og jeg? Jeg bliver så glad 🙂
Vi høres ved,
Hilsen Benedicte
Har læst nogle af din opskrifterne ,de ser lækre og nemme ud ,så de skal prøves.
Dejligt at høre. Håber de smager dig- hver og en 😊