Cremet hokkaidosuppe med ingefær og chili. Noget af det bedste ved efteråret er uden tvivl, når det endelig igen er tid til supper. Suppesæsonen er lige fra september og frem til og med april, hvis du spørger mig. Måske længere?

Jeg absolut elsker det og benytter en hvilken som helst anledning til at servere suppe for hele familien. De elsker det heldigvis også. De forskellige supper kan toppes med alverdens lækkerier og så er det i øvrigt mættende, sund og økonomisk mad. Og fik jeg nævnt det sidste? At det er en fremragende måde at få flere og flere grønne måltider på spisebordet. Ikke én i familien, ej heller teenagedrengene efterspørger kød, når der er er en fyldig og cremet grøntsagssuppe på bordet. Herligt.

På den her opskrift på hokkaidosuppe med ingefær, rister jeg kerner i sukkerdrys! Sukker tænker du måske. På suppe! Går det an? Og ja, det gør det helt bestemt. Det smager herligt og giver noget sprødt at spise og noget sødt modspil til den spicy græskarsuppe. Jeg er total pjattet med netop sukkerristede kerner og håber bestemt at du vil give det et forsøg. Det er ganske nemt at lave og så jeg anbefale dig at lave en ekstra portion, som du så kan snacke til dig selv. Du bliver afhængig!

hokkaidosuppe med ingefær

Hokkaidosuppe med ingefær

Hokkaidosuppe med ingefær

Opskrift på en cremet hokaido suppe med ingefær og chili. Suppen bliver dejlig cremet fra kokosmælken og er klar på 30 minutter.
Print opskrift Pin opskrift
40 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 2 stk. løg(i grove stykker)
  • 1 stk. hokkaidogræskar(ca. 1200 gram)
  • 1 stk. frisk chili(eller 2 tsk. god chilipulver)
  • 20 gram ingefær(skrællet og hakket)
  • 1 dl. hvidvin(kan undlades)
  • 700 ml. boullionvand(gerne grøntsags eller urte)
  • 400 ml. kokosmælk
  • salt og peber

sukkerristet Kernedrys

  • 100 gram kerner(græskar eller solsikke)
  • 60 ml. vand
  • 60 gram sukker

Fremgangsmåde

Græskarsuppe

  • Halver græskar og fjern kerner, som du kan vælge at kassere eller riste til en anden gang. Skær kødet i grove tern. Skræl ingefær, løg og hvidløg i grove tern og vend i smør eller olie i en gryde et par minutter.
  • Kom vin, boullionvand og kokosmælk ved og lad simre under låg i ca. 15 min. til græskarstykkerne er møre. Blend suppen og kom lidt ekstra boullionvand ved, hvis du ønsker den mere lind. Smag til med chili, salt og peber. Tilpas efter dine smagsløg. Jeg foretrækker den ganske krydret og stærk, men måske ønsker du den knap så stærk. Server skoldhed med de sukkerristede kerner.
  • Sukkerristede kerner til hokaidosuppe
  • Vand, sukker og kerner kommer på en pande og steger på lidt over mellemvarme til vandet er fordampet og sukkeret har samlet sig om kernerne,så de er gyldne og sprøde. Vend undervejs. Kom på suppen.

Noter

hokkaidosuppe med ingefær

Vild med supper?

Ja, det er du ganske bestemt, siden du er havnet her. Så er du heldig, for det er jeg jo også. Vil du se bare nogle af mine skønne opskrifter på gode, mættende og ganske nemme supper? Så kan jeg anbefale nogle af disse:

Porre kartoffelsuppe med flødeostOpskrift på panang karry suppe med kyllingCremet gulerodssuppe

Find Benedictes mad på de sociale medier

Du kan finde mine opskrifter på både pinterest, instagram og Facebook. Jeg håber så meget, at vi ses herinde, hvor det ville være herligt om du ville #benedictesmad  eller @benedictesmad.dk, hvis du finder og afprøver mine opskrifter herinde på instagram. På den måde kan andre også få glæde af opskrifterne. Og jeg? Jeg bliver så glad 🙂

Vi høres ved,

Hilsen Benedicte

hokkaidosuppe med ingefær

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest