Skønne hjemmelavede donuts – med glaze

Børnefester, Kager

Donuts opskrift – helt vidunderlige hjemmelavede donuts. Det kan man såmænd lave så ganske nemt i eget køkken.

Og det er i grunden slet ikke så ringe, når man har fire evig og altid skrupsultne unger, som gerne prøvesmager og som altid giver deres uforbeholdne og ærlige mening. Sådan er det med det og det er jeg ganske tilfreds med. Så ved jeg, at jeg får deres helt ærlige mening. Og de her donuts de er skam godkendt af dem alle.

Det er corona tid og rejseplanerne er lagt totalt på hylden for nu. Vi elsker at rejse og få en på opleveren sammen og her hænger mad og rejseoplevelser sammen. Og donuts? Det er så totalt meget smagen af USA, som vi ved vi ikke kan. besøge foreløbig. Det sgu´ lidt træls. Elisabeth på 16 år havde gået efter en 4 måneders tur til Californien til februar, på et udvekslingsforløb med sit gymnasium. Bliver den til noget? Not. Corona. Aflyst!

Så vi må køre amerikanske kageopskrifter  ind i stedet og så rammer vi vel meget plet med donuts. Det er da så amerikansk om noget!

Vil du i øvrigt se flere halv- amerikanske kage opskrifter? Så kig nederst på denne side, hvor jeg linker til bare nogle af dem:)

Anyway hjemmelavede donuts smager altså helt forrygende og når først dejen er lavet, kan den holde sig på køl i flere timer, ja faktisk i op til to døgn, som jeg har forsøgt mig med. Så kan du lave en omgang ny- stegte donuts lige når det passer dig. Lad olien stå i gryden fra forrige gang, så behøver du ikke starte en ny omgang hver gang. Donuts smager nu aller bedst helt frisk lavede.

Glasur til donuts

Lav en glasur til dine donuts, det lønner sig og giver den helt rigtige smag. Uden glasur er de okay, men så snart der er kørt et lag over er det helt anderledes. Du belønnes, for straks smager de helt autentisk. Du kan lave en glasering, som den du ser på det første billede. Det er en tynd glasur som du kommer på den ene side. Det giver en sødme og en glans til din donuts. Du kan også variere og lave en tyk glasur og dyppe den halve donuts i det inden der drypper med krymmel eller lignenden.

Du må ikke tro at det er specielt avanceret eller tidskrævende, det er det ingenlunde. Og igen, så er jeg ret vild med konceptet om, at du kan lave dem løbende, som du får lyst. Du behøver altså ikke stå med en 15 stykker donuts som skal frituresteges på én gang, hvis du kun spiser halvdelen.

Opskrift  donuts

Donuts opskrift  Donuts opskriftDonuts opskrift

Donuts opskrift- sådan laver du lækre hjemmelavede donuts

Opskrift donuts

Opskrift på dejlige og nemme donuts- glaserede
Print opskrift Pin opskrift
8 t 45 min
Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl. mælk
  • 120 gram smør (smeltet)
  • 2 æg
  • 10 gram gær
  • 75 gram sukker
  • 500 gram hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

  • Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs med gær. Kom den smeltede smør i blandingen med æg og sukker.
  • Rør nu mel og salt ved og ælt grundigt i ca. 10 min. Du kan med fordel bruge en køkkenmaskine eller dejkroge på en elspisker, hvis du ikke har. Dejen er nu let klistret.
  • Lad nu dejen hvile i køleskabet i ca. 8 timer(jeg har præsteret at have den liggende i op til 48 timer- dejen fungerede stadig helt perfekt)
  • Kom lidt mel på bordpladen og vend dejen ud herpå. Pres med håndfladen eller brug en kagerulle og rul dejen ud til den er 1 cm høj.
  • Udstik nu donuts på ca. 10 cm. i diameter. Du kan bruge en glas med passende størrelse. Lav et hul i midten på ca. 3 cm.
  • Sørg for at der er lidt mel på den side, som ligger ned af, så de ikke klistrer fast til bordet.
  • Lad dem efterhæve 1 time under et klæde.
  • Varm fritureolie eller vegetabilsk smagsneutral olie i en gryde- ca. 1-1,5 liter.
  • Når dejen koger og bobler let skrues lidt ned og med en paletkniv lægges første donut i olie. Lad den simre og vend den, når den bliver lidt mere end gylden. Lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle.
  • Tip. Er olien for varm skrues ned så de ikke bliver sorte. Hver donuts skal ikke have så længe- ca. et halv minut pr side, når temperaturen er rigtig,
  • Glasering:
    De afkølede donust dyppes i en glasering af 100 gram flormelis, 1,5 dl. vand og 1 tsk. vanillesukker.
    Tyk glasur:
    Eller du laver en tyk glasur af ca. 200 gram flormelis og 0,5 dl. vand og tilsætter lidt farve. Pisk vand i løbende, så den ikke bliver hverken for tyk eller tynd. De afkølede donuts dyppes på den ene side i en skål med enten den ene eller anden slags glasering.

Andre super duper lækre kage opskrifter?

Det er sådan liiiidt svært  at vælge imellem sine egen yndlingsopskrifter, for det kan jeg ikke. Men vælge de kager vi bager Aller aftens herhjemme for tiden. Se det kan. Vi er samtidig lidt hen af de amerikanske opskrifter, med Oreos, brownies, store coookies og…. mums jo.

Makron muffins – smagen af barndom,

De bedste cookies med chokoladestykker

Oreo muffins

Verdens bedste brownies

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest