Grøntsagsgratin – en gratin med grøntsager som den her bringer ren lykke for mig. Det er en helt vidunderlig måde at få nydt sunde og gode grøntsager på. I en gratin som den her. Hvilke grøntsager du bruger kan varieres ud fra hvad grøntsagsskuffen indeholder, blot sørg for at grøntsagsmængden passer i forholdet grøntsager og æggemasse. De møre grøntsager, den lækre mælksesauce med en mild smag af muskatnød og den sprøde rasp på toppen… Det er lige mad for mig og andre grøntsagsglade folkens. 

Se min opskrift på en grøntsagsgratin så lækker og nærende. Brug broccoli, gulerødder og blomkål som jeg i denne grøntsagsgratin eller brug de grøntsager du skal have brugt

Grøntsagsgratin

Grøntsagsgratin

Grøntsagsgratin

Grøntsagsgratin

opskrift på en en gratin med grøntsager med sprød rasp, dejlig smag og masser af vitaminer
Print opskrift Pin opskrift
55 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 stk. blomkål(mellemstørrelse)(i mindre buketter eller skiver)
  • 1/2 stk. broccoli( i mindre buketter eller skiver )
  • 2 stk. mellemstore gulerødder(skrællet og i små stykker)
  • 70 gram smør
  • 75 gram hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 3 dl. mælk
  • 0,5 dl. kogevandet
  • 1 tsk. revet muskatnød(kan undlades)
  • salt og peber
  • 5 spsk smørklatter
  • 1,5 dl rasp

Fremgangsmåde

  • Blomkål, gulerødder og broccoli dampes i en gryde under låg. De skal koges til de er knap møre, dvs. en kødnål giver slip med en anelse modstand. Ikke meget. Gem lidt af kogevandet
  • Smelt smør og pisk mel i. Pisk mælk og kogevandet ved til en creme. Afkøl let. Æg deles i hvider og blommer. Hvider piskes stive og blommerne vendes i den opbagte sauce. Vend hvider ved. Kom muskatnød, salt og peber ved.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Smør et ildfast fad med smør eller olie. Drys med halvdelen af raspen. Vend halvdelen af den opbagte sauce med grøntsagerne og kom i fadet. Fordel resten henover. Drys med den resterende rasp og lidt smørklatter.
  • Sæt i ovnen i ca. 30 min. overfladen er gylden og æggemassen hævet op.

Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:

Gratin er så totalt undervurderet. Det smager jo afsindig  godt. Det er samtidig en ret lækker måde at få en masse sunde grøntsager i sig og til og med en god måde at få brugt med grøntsagsresterne  i grøntsagsskuffen.

Måske du har et halvt bundt asparges liggende, et par rosenkål, lidt spidskål og så videre. Det er så lige her de kommer til sit rette og får liv igen. Findes der noget bedre end at få tømt de eventuelle rester man har liggende? Jeg synes det er yderst tilfredsstillende 🙂

Squash gratin med hytteostgulerodsgratinGratineret pasta med skinke og mornaysauce

 

Grøntsagsgratin

Benedictes mad på de sociale medier.

Lyst til at kokkerere nemme og lave “lige til at gå til”- mad? Så find mine nyeste opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram.

Du er også meget velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra mit lille madunivers. Det gør du i den grå bjælke på siden.

Høres vi ved?

Mange hilsner,

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

    • Benedicte Thrane

      Det er bare dejligt at høre.
      Tak for kommentaren. Synes nemlig også, at den bare smager rigtig godt og samtidig er nem at gå til👍🏻😊

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest