Grøntsagsgratin – en gratin med grøntsager som den her bringer ren lykke for mig. Det er en helt vidunderlig måde at få nydt sunde og gode grøntsager på. I en gratin som den her. Hvilke grøntsager du bruger kan varieres ud fra hvad grøntsagsskuffen indeholder, blot sørg for at grøntsagsmængden passer i forholdet grøntsager og æggemasse. De møre grøntsager, den lækre mælksesauce med en mild smag af muskatnød og den sprøde rasp på toppen… Det er lige mad for mig og andre grøntsagsglade folkens.
Se min opskrift på en grøntsagsgratin så lækker og nærende. Brug broccoli, gulerødder og blomkål som jeg i denne grøntsagsgratin eller brug de grøntsager du skal have brugt
Grøntsagsgratin
Grøntsagsgratin
Ingredienser
- 1/2 stk. blomkål(mellemstørrelse)(i mindre buketter eller skiver)
- 1/2 stk. broccoli( i mindre buketter eller skiver )
- 2 stk. mellemstore gulerødder(skrællet og i små stykker)
- 70 gram smør
- 75 gram hvedemel
- 3 stk. æg
- 3 dl. mælk
- 0,5 dl. kogevandet
- 1 tsk. revet muskatnød(kan undlades)
- salt og peber
- 5 spsk smørklatter
- 1,5 dl rasp
Fremgangsmåde
- Blomkål, gulerødder og broccoli dampes i en gryde under låg. De skal koges til de er knap møre, dvs. en kødnål giver slip med en anelse modstand. Ikke meget. Gem lidt af kogevandet
- Smelt smør og pisk mel i. Pisk mælk og kogevandet ved til en creme. Afkøl let. Æg deles i hvider og blommer. Hvider piskes stive og blommerne vendes i den opbagte sauce. Vend hvider ved. Kom muskatnød, salt og peber ved.
- Tænd ovnen på 180 grader. Smør et ildfast fad med smør eller olie. Drys med halvdelen af raspen. Vend halvdelen af den opbagte sauce med grøntsagerne og kom i fadet. Fordel resten henover. Drys med den resterende rasp og lidt smørklatter.
- Sæt i ovnen i ca. 30 min. overfladen er gylden og æggemassen hævet op.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:
Gratin er så totalt undervurderet. Det smager jo afsindig godt. Det er samtidig en ret lækker måde at få en masse sunde grøntsager i sig og til og med en god måde at få brugt med grøntsagsresterne i grøntsagsskuffen.
Måske du har et halvt bundt asparges liggende, et par rosenkål, lidt spidskål og så videre. Det er så lige her de kommer til sit rette og får liv igen. Findes der noget bedre end at få tømt de eventuelle rester man har liggende? Jeg synes det er yderst tilfredsstillende 🙂
Squash gratin med hytteost, gulerodsgratin, Gratineret pasta med skinke og mornaysauce
Benedictes mad på de sociale medier.
Lyst til at kokkerere nemme og lave “lige til at gå til”- mad? Så find mine nyeste opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram.
Du er også meget velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra mit lille madunivers. Det gør du i den grå bjælke på siden.
Høres vi ved?
Mange hilsner,
Benedicte
Superlækker gratin, der ikke faldt sammen👍👏
Det er bare dejligt at høre.
Tak for kommentaren. Synes nemlig også, at den bare smager rigtig godt og samtidig er nem at gå til👍🏻😊