Squash gratin med få ingredienser, som smager så godt og er lavet på ingen tid, som i ingen tid.

Jeg er ret så glad for squash. Den lille skønne grøntsag kan jo bruges på et hav af forskellige måder. Som her i en gratin, eller revet som fyld i en kage eller hvad med finthøvlet som tynde strimler, som alternativ til pasta. You name it. Mulighederne er mange.

Herhjemme er alle pjattede med klassiske kødretter, som hakkebøffer, frikadeller, farsbrød, krebinetter/karbonader(det kommer an på hvor i kongeriget Danmark man kommer fra, om det hedder det ene eller det andet!) Til de retter hører der klassisk kartofler til. Det laver jeg også lidt af til de andre i huset, men til mig selv serverer jeg lige så gerne alternativer til kartoflerne.

Det er ikke det store afsavn for mig, for når jeg for eksempel laver denne her ulta nemme gratin, som smager så godt fungerer den bare lige så godt for mig som tilbehør. Når der så er rester, smager den godt kold, som morgenmad eller frokost.

Sådan her gør du. Det er dejlig nemt.

squash gratin

Squash gratin

(Tilbereding  ca. 10 min- herefter 45 min. i ovn = 55 minutter /Personer: 4 som tilbehør)

3 æg

5 spsk hytteost(med top)

5 spsk. fløde

1 squash- ca  300 gram

Lidt salt og peber

  • Sæt ovnen på 200 grader.
  • Kom æg i en skål. Pisk sammen.
  • Rør hytteost, fløde, lidt salt og peber ved og pisk.
  • Riv squashen på et rivejern og klem let imellem hænderne for at hælde unødig væde fra. Hæld ned i blandingen. Rør rundt.
  • Beklæd en lille brødfrom med bagepapir/eller et mindre fad og send  blandingen herned.
  • Sæt ind i ovnen i 45 minutter.
  • Køl let af og servér.

Tip.

Squash er en af de grøntsager jeg altid har liggende i køleskabet. De kan holde sig ganske længe. Jeg skyller dem, lægger i et stykke køkkenrulle og kommer så på køl. Så er der altid squash til at lave alt fra saftige squashkager, frikadeller med revet squash eller evigt saftige boller med squash.

Jeg linker lige her til nogle af mine aller bedste yndlings – squash opskrifter:

Squash og feta rösti – grønne bøffer

Saftige squashboller

Pastasalat med kylling og squash

Svampet og lækker squashkage

Tak fordi du læser med. Du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra 🙂 

Kh, Benedicte 💜

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest