gulerodsgratin

Gulerodsgratin eller gratin med gulerødder. Kald det hvad du synes, uanset hvad smager det virkelig godt! Gulerødder som er tilberedt får en dejlig sødme og sammen med en æggemasse og revet ost, er det et fint miks. En gulerodsgratin er god enten som tilbehør til aftensmaden, som en del af en frokost- eller brunchbuffet eller som pålæg til rugbrødet.

Sådan laver du en gulerodsgratin.

gulerodsgratin

gulerodsgratin

Gratin med gulerødder

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 500 gram revet gulerødder
  • 100 gram revet ost(mozarella eller cheddar)
  • 5 æg
  • 1,5 dl fløde
  • 1 dl hytteost
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Skræl og riv gulerødder

  2. Pisk æg med hytteost og fløde. Tilsæt salt, peber og og 3/4 del af osten.

  3. Rør gulerødder med æggemassen. Smør et ildfast fad med smør eller olie og kom massen i en ildfast form på ca. 30 x 20. Fordel resten af osten over.

  4. Tænd ovnen på 200 grader og sæt gratinen i ovnen i ca. 50 minutter til massen er fast og overfladen let gylden.

Gulerodsgratin

gulerodsgratin

 

Gulerodsgratiner og andre lækre grøntsagsretter

Grøntsager er godt og grøntsager er sundt og det er jo nærmest helt magi, som en pisket æggemasse f.eks. vendt med revet ost kan blive den læksreste treat. Jeg laver det så ganske ofte enten som et selvstændig måltid, på frokostbordet, eller som tilbehør til alt fra kylling, fisk og lignende.

Se mere her, hvis du også er vild med gratin og andre grøntsagsretter:

nem gratin med blomkål

Gratin med masser af grøntsager

gratin med broccoli

 

Skal vi mødes?

Benedictesmad.dk er selvfølgelig også på de sociale medier. Har du lyst til at mødes herinde kan du f.eks. finde mig på både facebook, instagram og pinterest.

Du er velkommen til at #benedictesmad.dk, hvis du prøver mine opskrifter. Så kan jeg se resultatet, f.eks. på Instagram. Se det ville da være super fedt!

Tak fordi du læste med,

Kh Benedicte 🖤

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.