Gulerodsgratin eller gratin med gulerødder. Kald det hvad du synes, uanset hvad smager det virkelig godt! Gulerødder som er tilberedt får en dejlig sødme og sammen med en æggemasse og revet ost, er det et fint miks. En gulerodsgratin er god enten som tilbehør til aftensmaden, som en del af en frokost- eller brunchbuffet eller som pålæg til rugbrødet.

Sådan laver du en gulerodsgratin.

gulerodsgratin

gulerodsgratin

Gratin med gulerødder

Gulerodsgratin

Nem og lækker gratin med gulerødder- sjov og anderledes måde at servere de orange rødder på!
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 500 gram revet gulerødder
  • 100 gram revet ost(mozarella eller cheddar)
  • 5 æg
  • 1,5 dl fløde
  • 1 dl hytteost
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl og riv gulerødder
  • Pisk æg med hytteost og fløde. Tilsæt salt, peber og og 3/4 del af osten.
  • Rør gulerødder med æggemassen. Smør et ildfast fad med smør eller olie og kom massen i en ildfast form på ca. 30 x 20. Fordel resten af osten over.
  • Tænd ovnen på 200 grader og sæt gratinen i ovnen i ca. 50 minutter til massen er fast og overfladen let gylden.

Gulerodsgratin

gulerodsgratin

 

Gulerodsgratiner og andre lækre grøntsagsretter

Grøntsager er godt og grøntsager er sundt og det er jo nærmest helt magi, som en pisket æggemasse f.eks. vendt med revet ost kan blive den læksreste treat. Jeg laver det så ganske ofte enten som et selvstændig måltid, på frokostbordet, eller som tilbehør til alt fra kylling, fisk og lignende.

Se mere her, hvis du også er vild med gratin og andre grøntsagsretter:

nem gratin med blomkål

Gratin med masser af grøntsager

gratin med broccoli

 

Skal vi mødes?

Benedictesmad.dk er selvfølgelig også på de sociale medier. Har du lyst til at mødes herinde kan du f.eks. finde mig på både facebook, instagram og pinterest.

Du er velkommen til at #benedictesmad.dk, hvis du prøver mine opskrifter. Så kan jeg se resultatet, f.eks. på Instagram. Se det ville da være super fedt!

Tak fordi du læste med,

Kh Benedicte 🖤

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

6 Kommentarer

  1. Christina

    5 stars
    Denne gratiner lyder super god ☺️ men jeg bor i Italien og hytteost kan jeg ikke købe kan man bruge en anden os

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa,
      Jeg tænker måske at den kan udskiftes med ricotta ost. Det kunne være forsøget værd – måske tilsætte lidt fløde – en 3-4 spsk for at tilsætte til fedt.
      God fornøjelse
      Hilsen Benedicte😊

      Svar
  2. Bente Marcher

    Jeg har problemer med at spise, men jeg vil prøve Gulerod gratinen

    Svar
    • Anne-marie Skou Hansson

      Kan man bruge mælk i stedet for fløde ?
      Vil gerne passe på kalorierne

      Svar
      • Benedicte Thrane

        Hejsa

        Det forstår jeg godt, det med kalorierne. Men jeg vil nok ikke kunne garantere for resultatet så – den anden del er jo hytteost og lidt fedme ville nok klæde gratinen 😊
        Så prøv dig frem… men resultatet kan jeg ikke helt vide
        hilsen Benedicte

        Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest