Ovnbagt halloumi med søde kartofler

Vegetariske retter

Halloumi i ovn med søde kartofler

Her får du min opskrift på halloumi i ovn med søde kartofler. Min opskrift med halloumi er dejlig nem og er en genial vegetar ret, som kan serveres som den er eller som tilbehør.

Pssst!

I øvrigt er den noget i den enkle ende og tager ikke mere end 15 min. af din tid, sådan i arbejdstid…

Halloumi i ovn

Lækker ovnbagt ret med halloumi og søde kartofler. En nem og skøn vegetarisk opskrift med halloumi ost.

Halloumi stegt i ovn

Halloumi er en lille hård og saltet ost, som kendetegnes ved, at den ved stegning eller ovnbagning ikke flyder ud og smelter. Derfor får man en lækker sammenhængende ret, som giver fylde og mæthed pga. af netop halloumien.

Kapers er ren umami

Jeg kommer en anelse kapers i den vegetariske ovnret med halloumi. Er du slet ikke til kapers kan de undværes, men jeg skylder dig at sige, at kapers er ren umami og selv jeg som ikke er så vild med kapers generelt, synes det giver retten lige den ekstra smag.

Cashewnødder er totalt undervurderet sammenlignet med de mere brugte nødder ala mandler og hasselnødder. Cashewnødder er knap så hårde, men får en salt og sprød overflade, når de ristet let i olie og salt inden de toppes på den færdige vegetar ret.

Et drys af basilikum er ikke strengt nødvendigt, men giver farve- de grønne farve som pynter de fleste retter.

Opskrift med halloumi

Flere vegetar retter? Som tiden er gået har min blog også udviklet sig i forhold til hvilke opskrifter der er herinde. Og jeg må jo konstatere, at jeg bliver mere og mere begejstret for at eksperimentere med vegetariske retter- grønne alternativer til de mere kødrige retter om man vil. Om du serverer den her sådan helt solo, blot med et stykke groft brød eller om den er tilbehør til et stykke laks, kyllingebryst eller andet går lige fint. Det er en enkel ret, som kan serveres til det meste.

Neders på siden har jeg sendt link videre til bare nogle af mine øvrige vegetariske retter.

Halloumi i ovn

Vegetar ret med halloumi og søde kartofler toppet med sprøde nødder. En ny favorit vegetar ret herhjemme på spisebordet.

Halloumi I ovn

Nem vegetarisk opskrift på ovnbagt halloumi med søde kartofler.
Print opskrift Pin opskrift
55 minutter
Antal: 4

Ingredienser

 • 125 gram halloumi( i skiver)
 • 500 gram søde kartofler(skrællet og skiver i skiver)
 • 1,5 spsk. kapers
 • 1 stk. peberfrugt i tykke strimler)
 • 4 spsk. olivenolie(eller anden god olie)
 • salt og peber
 • en lille håndfuld cashewnødder(ristet)

Fremgangsmåde

 • Sæt ovnen på 200 grader. Skræl de søde kartofler og skær i grove stykker. Kom 2 spsk. olie, salt og peber over sæt i ovnen i ca. 20 min.
 • Skær halloumi i mindre skiver. Skær peberfrugter i stave. Kom over de varme søde kartofler og vend med yderligere 2 spsk. olivenolie, salt, peber og kapers.
 • Sæt tilbage i ovnen i ca. 20 min. til kartoflerne er genembagte.
 • Imens laves de ristede nødder.
 • Rist cashewnødder i lidt olie og en knivspids flagesalt og rist på panden på mellemvarme til de er gyldne. Kom over fadet, lige inden servering.

Flere vegetariske retter

Den her mexikansk inspireret fordi, det mexikanske og godt krydrede køkken er en hitter herhjemme. Ikke kun hos de voksne, men også alle fire børn! Og så har jeg erfaret, at serverer jeg grønne mexiretter med enten nachos  eller tortillas, ja så ryger det meste ned 🙂

Tortillas – vegetarisk med bønner og dip

Jo bare fordi tærter er en klassiker og måske nok en af de første retter herhjemme på dansk jord, hvor det var muligt at eksperimentere med alternativer til kød. Madtærter kan laves på tusinde forskellige måder.

Vegetar tærte med søde kartofler og grønkål

Fordi hoisin sauce kan købes i alle butikker i den asiatiske afdeling og pepper alle enkle og gode retter op. For eksempel den her spicy, men enkle ret med nudler.

Vegetarisk nudelret med grøntsager og hoisin sauce

 

Tak fordi du læser med. Det gør mig kæmpe glad og tilfreds. Du er meget velkommen til at sende en kommentar, hvis du har bemærkninger til opskriften. Eller lægge en stribe stjerner, så andre læsere kan få glæde af at se at opskriften er prøvet af…. og godkendt✨✨✨✨✨

Kh. Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest