Tortillas – vegetarisk med bønner og dip

Hverdagsmad til store og små, Tips til madpakker, Vegetariske retter

Vegetarisk tortilla. Lækker tortilla med fyld – med masser af smag. For det er dressingen der gør hele forskellen i de her vegetar tortilla – pandekager. Og skal de vegetariske dage sælges til de små i huset, ja, så må der tortillas til. For sådan er det ihverfald herhjemme, serverer man de grønne sager i en velkendt tortilla, så er de nemmere at overtale. Og det er nu i grunden heller ikke så ringe for det smager super godt.

En vegetarisk tortilla fylder jeg med hvide bønner som kan koges selv eller købes på dåse. Lav en avocado dip og en mynte dip og kom bønner, de to dip/dressinger i  og fyld med agurk, tomat, gulerødder og salat.  Det er super lækker, grøn og sund aftensmad.

Jeg smørstegte lidt kantareller og kom i min, men du kan bruge champignoner eller helt undlade. Jeg er vild med svampe og det er sæson for det netop nu. Derfor.

Har du børn i huset? Måske børn der er knap så begejstret for de helt grønne og vegetariske dage?

Fortvivl ikke. Du er ikke alene. Læs mine tips til, hvordan du kan introducere flere og flere grønne retter for hele familien nederst på siden.

 

vegetarisk tortilla    vegetarisk tortilla

En vegetar tortilla er en god måde at servere en grøn ret med masser af grøntsager. Avocado og fetadip giver en cremet tortilla med smag. Det er som om, at avocado dip kan spises af selv den mest selektive avocado-fornægter!

Vegetarisk tortilla

Print opskrift Pin opskrift
35 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 8 stk. tortilla
  • 200 gram hvide bønner(kogte eller fra dåse)
  • salt og peber
  • 1 drys tørret chili

Avocado dip

  • 2 stk. avocado
  • 5 spsk. creme fraiche(gerne 9%)
  • 1/2 stk. citron(saften heraf)
  • salt og peber
  • 4 spsk. finthakket/klippet purløg

Dip med feta og mynte

  • 100 gram feta
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1/2 stk. citron(saften heraf)
  • 1 dl purløg(fintakket)
  • 1 dl mynte (finthakket)
  • salt og peber

fyld

  • ærteskud, hvis det er sæson ellers andre former for salater.
  • cherrytomater(i mindre stykker)
  • agurker(finthakket)

Fremgangsmåde

  • Rengør tomater, agurker, gulerødder og ærteskud/salalatblade.

Avocado dip

  • Blend avocado med de øvrige ingredienser.

Feta dip

  • Rør feta med creme fraiche og citronsaft. Der må stadig gerne være lidt fetastykker. Tilsæt hakket purløg og mynte og smag til med salt og peber.

Saml tortillaen

  • Lun tortillaen og smør med avocadodip, fordel grøntsager og bønner og top med fetadip. Rul sammen til en fast tortilla.

 

Tip til flere grønne kødfri dage i børnefamilien

Jeg har længe haft et ønske om at vi som familie fik indført flere kødfrie dage. Jeg selv har altid været meget glad for grøntsager og salater, gerne til alle måltider. Heldigvis er Hans Henrik(manden min.) ikke svær at overbevise om at grønt er godt og spiser det lige så gerne som jeg. Men børnene? Det en lidt en anden historie. Det er som om, at det er lidt sværere at sælge historien om, at der skal mere grønt til! Derfor har én ting virket for os herhjemme: Kompromis.

Just præcis. Vil moren(læs:mig) gerne have flere grønne vegetariske dage, skal det sælges og serveres på en måde, sådan at alle er med. Det har jeg gjort på følgende måder:

Start i det små:

Lav de klassiske retter de godt kan lide, men lav portioner af mindre mængde kød. Det har gjort at mine børne har gået heftigere til grøntsagerne i fadene.

Kom fintrevet grøntsager i kødet, eller køb alternativt de færdighakket kødpakker,  som allerede er tilsat f.eks. hakket rodfrugter og grøntsager. De smager dejligt og minder til forveksling om det børnene kender. 

Stil gerne et fad frem med både frugter og grøntsager inden aftensmad, så er toppen af sulten taget af og savner de ikke større mængder af kød?

Laver du grønne retter- fx. en vegetarisk one pot pasta, kan du sprødstege nogle baconskiver i ovnen og toppen på retten ved servering. Så bliver retten mere genkendelig og fokus på alle grøntsagerne bliver mindre?

Er du gået all in på en ren vegetarisk mad ret, som du ikke er sikker på at børnene er vild med? Lav en dessert.  Lav en fristende gang koldskål til dessert om sommeren eller servér en portion yoghurt naturel med bananskiver og tørret frugt og mandler i vinterhalvåret. Så bliver de grønne vegetariske dage ikke koblet sammen med tomme maver, men måltider der slutter  med noget børnene kan lide…

 

Vegetarisk tortilla

vegetarisk tortilla

Lignende opskrifter(vegetariske):

Vegetarisk nudelret med grøntsager og hoisin sauce, vegetarisk gryderet med bønner og chili, Vegetar tærte med søde kartofler og grønkål

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest