En jordbær sirup som er perfekt til at toppe på alt fra skyr og pandekager og meget mere.

Stil på bordet og opdag hvor hurtigt den forsvinder! 1, 2, 3 og den er væk…

 jordbærsirup

Så nemt er det lave en hjemmelavet jordbærsirup. Jeg serverer den på skyr, yoghurt naturel, pandekager, vafler eller i drinks.

 jordbær sirup

Opskrift på hjemmelavet jordbærsirup

Jeg er ret begejstret for at man så nemt kan lave sine egne syltede lækkerier hjemme, uden at det kræver et spækket køleskab eller fryser. Jeg har altid frosne jordbær på frys. Desværre er det ikke vores egne fra haven. Dem har vi slet ikke nok af. Og tro mig, de få vi hører selv herhjemme er der hurtigt fire unger der får høstet og spist! Og sådan bør det være.

Men frosne jordbær har vi året rundt og altid ligger der poser i fryseren. Så er det nemt at lave smoothies, som jeg selv og resten af familien spiser uendelige mængder af. Frosne jordbær kan købes i alle supermarkeder efterhånden og næringsværdien er lige så god i de frosne som i de friske. Det holder da!

Det mest smarte ved den her jordbærsirup er, at der absolut ikke er nogle bær, som du behøver at kassere i processen. Alt kan bruges. Når saften er taget fra og lavet til jordbær sirup kan du komme de knuste og moste bær tilbage i gryden og koge kort op med en smule vand, hvorefter sukker/ melanin rørt op blandes i og koger op til marmeladen tyknes. Præcis som du ville lave en klassisk marmelade.  På den måde får du en jordbærmarmelade helt uden klumper og så ganske mild og lækker i konsistensen.

Jordbær sirup

jordbær sirup

Nem opskrift på jordbær sirup. Perfekt til vafler, pandekager, diverse grødopskrifter og yoghurt.
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 2 små flasker

Ingredienser

  • 1 kg. jordbær(frosne eller friske)
  • Ca 600 gram rørsukker
  • evt atamon til at skylle flaskerne

Fremgangsmåde

  • Bær og sukker( men blot de 400 gram sukker) koger ved svag varme til saften er helt kogt ud af bærrene.
  • Sig saften fra. Brug en sig eller et klæde. Kom saften tilbage i gryden og lad saften koge ind med ca. 200 gram sukker til den tykner let. Hæld herefter på skolde flasker eller flasker skyllet med atamon.
  • Opbevares på køl. Kan holde sig i op til et par måneder her.

 jordbær sirup

Du vil måske være interesseret i:

Eton mess – en skøn jordbærdessertHjemmelavet hindbær marmelade – næsten sukkerfriEton mess – en skøn jordbærdessert

 

 jordbær sirup

Tak fordi du læste med. 

God fornøjelse derude i dit køkken,

Kh, Benedicte 🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest