Langtidsstegt kalvebov i stegeso

Gæstemad, Hverdagsmad til store og små

Kalvebov i stegeso med grøntsager. Mør, lækker og langtidsstegt kalvebov med masser af grøntsager.

Alt i en ret mad. jeg er vild med konceptet. Helt vildt faktisk og det sker oftere og oftere at det er mad, som det her jeg laver. Når alle ingredienser kommer i en ret, sammen med kødet, giver det ekstra saft, kraft og mørhed. Og gør du ligesom opskriften foreskriver, får du samtidigt det møreste stykke kød, som du kan rive fra hinanden som en form for pulled kød. Når først grøntsager og kød er kommet i formen og ind i ovnen, passer maden sig selv og du kan i mellemtiden koncentrere dig om alt mulig andet og bare nyde duften som intensiveres og se frem til et dampende varm måltid med smæk på smagen.

En kalvebov i stegeso med grøntsager vil jeg servere med en god og fyldig salat og et stykke groft brød. Du kan også vælge at servere en portion lækker kartoffelmos, kogte kartofler eller blot kogte ris til. På den måde, får du mest muligt ud af den gode stegesky, som kødet har ligget i. Som jeg skriver i opskriften kan du si stegeskyen fra, koge op med fløde og jævne. Så har du nemt en god og klassisk sauce.

Jeg kan ikke vælge hvordan jeg foretrækker det. Det smager dejligt uanset hvad.

Opskrift på kalvebov i stegeso

Kalve bov i stegeso

Kalve bov i stegeso

Du vil måske være interesseret i:

Vintergryde med enebærKlassisk mørbradgryde med oksekød og pølserFamilievenlig og nem bøf stroganoff

 

Kalve bov i stegeso

Kalvebov opskrift

Kalvebov i stegeso

Opskrift på en nem Langtidsstegt kalvebov i stegeso med krydderurter.
Print opskrift Pin opskrift
3 timer 20 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • ca. 2 kg. kalvebov
  • 1 stor sød kartoffel(kan undlades og bruges ekstra gulerødder i stedet)
  • 6 stk. gulerødder i skiver
  • 1 stk. løg(i grove både)
  • 3 fed hvidløg(hele eller grofthakket)
  • 6 stk. laurbærblade
  • 1 bundt friske rosmarinkviste(eller 3 tsk. tørre)
  • 2 dl. vand
  • 4 spsk. smør(eller hvidløgssmør)

Fremgangsmåde

  • Brun smør af i en gryde og kom kalveboven i det brunede smør og drys med salt og friskkværnet peber.
  • Kom grøntsager i formen og læg kalveboven herover. Læg halvdelen af rosmarin over og halvdelen i gørntsagerne. Kom vand ved.
  • Læg låg på og sæt i ovnen på 100 grader i to timer. Skru herefter op på 200 grader i ca 1 time, til kødet er gennemstegt og grøntsagerne møre.
  • Servér med alt fra ris, kartoffelmos. Du kan også si saften/væden fra og piske op mel lidt fløde og saucejævner, så har du en lækker smagfuld sauce til.

Selvom der herhjemme sniger sig flere og flere retter ind, som ikke indeholder kød, er der stadig ikke noget bedre for mig og familien at sætte sig til bords og nyde en god ret med kød som hovedingrediensen.

Et mørt stykke kød, som har fået masser af tid i ovnen, serveret med møre grøntsager er herligt. Når man sidder klar ved bordet, tager låget af den her stegeso af og ser de skønne farver og fornemmer duften er der ikke et øje tørt. Jeg indrømmer, at kød tilberedt helt rigtigt, er ren umami. Det smager bare nemt at mere, end det egenlig er. Grøntsager kræver nemt lidt mere, for at få samme smag? Så jo, jeg er frisk på flere grønne og delvist vegetariske retter, men en god kalvebov som den her, siger jeg ikke nej tak til.

God vind i køkkenet 🙂

Kh, Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest