Knoldselleri i ovn – sprøde ovnbagte stykker af knoldselleri, vendt med rosmarin og serveret med panderistet mandler. En nem og lækker måde at tilberede knoldselleri på.
Knoldselleri er en af de selleriarter og rodfrugt selvfølgelig, som er vokset på mig igennem årene. Den smager simpelthen dejligt uanset om den koges eller steges på pande eller i ovn. Den er relativ nem at skrælle og så dufter den skønt, når den skæres ud. Af ren muld! Det her er en nem måde at tilberede knoldselleri i ovn – helt uden de store dikkedarer. Jeg synes det er herlig og helt enkelt mad.
Knoldselleri i ovn
Knoldselleri i ovn
Ingredienser
- 1 hel knoldselleri
- 5 spsk. olie
- flagesalt
- peber
- 4 tsk. tørret rosmarin
- 2 dl mandler
Fremgangsmåde
- Skræl knoldselleri og skær i tern på 1,5 x 1,5 cm
- Vendmed olie, salt, peber og rosmarin. Kom på en bageplade med bagepapir.
- Bages i ca. 45 min på 200 grader alm ovn(185 grader varmeluft)Vend undervejs,
- Mandler hakkes groft og vendes på en pande til sprøde og gyldne.
- De bagte tern kommer i et fad, toppes med ristet mandler og måske lidt olie eller flagesalt om det mangler.
Følgende opskrifter vil måske interessere dig
Ovnbagte grøntsager, Ovnbagte kartofler med krydderurter, Lækker ovnbagt spidskål
Flere opskrifter på alt fra grøntsager, kager og brød og meget mere? Så er du velkommen til at gøre som mange andre før dig. Du kan nemlig skrive dig op med din mailadresse til at modtage en besked, når der er ny opskrift herinde fra. Helt kvit og frit.
Høres vi ved?
Mange hilsner fra Benedicte
0 kommentarer