Knoldsellerigratin er skønt som tilbehør til de fleste kødretter. I gratinen kommer også en smule kartofler, både fordi det smager godt til den umamifyldte knoldselleri og fordi det giver en cremet gratin, specielt om du bruger kartofler, som er velegnet til bagning.
Knoldselleri i en gratin er super lækkert, for når den nubrede runde og store knoldselleri bages og tilberedes får den så lækker en smag og alt bitterheden forsvinder. Jeg bruger en fedtfattig fløde i den her opskrift, faktisk den helt magre udgave med kun 8 procent fedt og det er klart at jo federe en fløde, desto mere cremet knoldsellerigratin. Men op til dig. Begge dele fungerer rigtig godt.
Knoldsellerigratin
Knoldsellerigratin
Ingredienser
- 1/2 stk knoldselleri - skrællet og skåret i fine skiver
- 4 stk mellemstore spisekartofler- skåret i ultrafine skiver
- 3 dl fløde- fx. en fedtfattig udgave fx. 8 % eller anden
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk revet muskatnød
- salt og peber
- 100 gram mozzarellastrimler eller mozarellatern
Fremgangsmåde
- Halver knoldselleri og skær skrællen af knoldselleri med en skarp kniv. Med en skarp kniv eller gerne et mandolinjern skæres den i ultrafine skiver. Kom i et ildfast fad.
- Skræl kartofler og skær i fine skiver og benyt gerne et mandolinjern. Vend med skiverne ag knoldselleri. Gnid salt og peber ind og pisk fløde med muskatnød og løgpulver. Fordel fløden herover.
- Sæt i midten af ovnen i 30-40 min på 180 grader(varmeluft). Efter 20 min fordeles ost herover og gratinen gratineres færdig til boblende og gylden.
- Lad gerne afkøle i ca. 10 min til der tages af gratinen med knoldselleri
Andre opskrifter som du kunne være interesseret i
Gratiner er godt og det kan jo laves på så mange måder. De her er ikke en gratin med knoldselleri, men smager stadig helt forrygende
Blomkålsgratin i airfryer, Grøntsagsgratin,Nem kartoffelgratin
0 kommentarer