Vegetariske frikadeller med kikærter

Hverdagsmad til store og små, Vegetariske retter

Kikærtefrikadeller – om du steger dem som flade bøffer eller mere ala runde kugler er lige meget. Smagen er i top og de er fantastisk nemme at lave. For mig er det super alternativ til bøffer med kød, da de tager kort tid at lave og smager lige præcis så super godt, at både mand og alle fire børn gerne spiser dem med.

De passer helt fortrinligt til en del af en pitabrød med salat, som en del af en vegetarisk burger, eller serveret som klassiske bøffer(om man vil) med kartofler, dampede grøntager og måske en god dip. Personligt foretrækker vi at spise dem i pitabrød eller mexikanske pandekager ala tortillaer. Så kan man fylde dem med kikærtefrikadeller, feta, sprød salat, halve cherrytomater og en god dip.

Kikærtefrikadeller

Opskrift kikærtefrikadeller

Det behøver ikke være meget besværligt og omstændigt at lave vegetariske og grønne alternativer til de klassiske retter. Heldigvis kommer der flere og flere alternativer i supermarkeds kølediske. Så det hænder, når tiden er meget knap, at jeg hapser en pakke plantefars med i kurven, men lige så gerne laver jeg den selv. Heldigvis er det slet ikke besværligt at røre farsen til vegetariske frikadeller sammen. Har du kikærter, bønner, broccoli, æg og rasp, mel er man  egentlig godt på vej…

Kikærtefrikadeller

Vegetariske frikadeller med kikærter

Nem opskrift på vegetar frikadeller med kikærter og løg
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 10 kikærtefrikadeller

Ingredienser

  • 1 stort løg(blendet eller helt fintrevet)
  • 3 fed hvidløg(fintrevet eller blendet)
  • 1 dåse kikærter(drænet)
  • 1 dl. panko rasp
  • 1 lille håndfuld friske basilikumblade
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  • Blend eller finriv løg og hvidløg. Tilsæt kikærter og blend med med salt, peber, rasp, cayenepeber og æg. Blend til en fast masse og form til enten flade bøffer eller som mindre kugler.
  • Steg gyldne i lidt olie på en slip let pande.
  • I ovnen. De vegetariske kikærtebøffer kan også laves i ovnen på en bageplade beklædet med bagepapir på 180 grader i ca. 15 min.
    Personligt foretrækker jeg at lave dem på pande, så de får en sprød og gylden overflade.
  • server de gyldne og varme kikærtefrikadeller med en god dip, salat og måske pitabrød.

Kikærtefrikadeller

Kikærtefrikadeller

Flere vegetariske retter:

Måske du kunne være interesseret i nogle af følgende opskrifter. Fælles for dem er at de ganske nemme at lave  og dermed ikke kræver et meget fyldt køkkenskab. Vi kommer både igennem broccoli frikadeller, en herlig krydret gryderet med kikærter og kartofler eller mange familier yndlings mexiret, enchiladas med sorte bønner i stedet for oksekød.

Vegetariske broccoli deller,  Nem vegetar ret med kikærter og kartoflerVegetarisk enchiladas med sorte bønner

Velbekomme!

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest