Krydderkage med mandler – en krydderkage er langt fra en kage der skal nydes i juletiden. Den skal da nydes året rundt.
Den skønne krydrede kage kan toppes med glasur, hvis man er til det. Personligt foretrækker jeg min krydderkage med smør. For mig er det total minder af barndom for mig. For sådan serverede min mor altid krydderkage for min søster og jeg.
En krydderkage kan laves med mange forskellige krydderier og mængden kan tilpasses, hvis du ønsker det. Det her er blot ment som en opskrift der er helt tilpas krydret(spørger du mig), men ønsker du en mere krydret krydderkage kan du sagtens komme lidt mere i.
Krydderkage med mandler
Ingredienser
- 200 gram blødt smør
- 130 gram brun farin
- 3 stk æg
- 1 nip salt
- 1 dl. sirup
- 3 tsk. vanillesukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. allehånde
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 dl. mandler(finthakket) (uden hinde)
- 2 dl. mælk
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 180 grader(alm. ovn) dvs. under og over varme.
- Pisk æg med sukker - både sirup og farin. Pisk luftigt. Kom sukker ved, og pisk igen kraftigt til let luftigt.
- Vend krydderier med mel, salt, natron og bagepulver. Afpillede mandler hakkes helt fint. Brug fx. en minihakker.
- Kom melblandingen i skålen og pisk mælk ved. Pisk til samlet masse.
- Kom dejen i en brødform beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Bages i midten af ovnen i ca. 40 minutter. Ovne varmer forskelligt og forme er forskellige, så stik en kødnål i kagen ganske forsigtigt efter en 30 minutter.
- Den afkølede kage kan pyntes med hvid glasur og finthakkede mandler eller hasselnødder. Den holder sig dejlig svampet i op til en fire dage på køkkenbordet og kan også fryses ned.
Krydderkage med mandler
Flere opskrifter der måske kunne interessere dig
Den bedste chokoladekage, Julekage med marcipan, Saftig blommekage
Opskrifter direkte i din mailbox?
Så er du velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra.
Høres vi ved?
Mange hilsner,
Benedicte
0 kommentarer