Kyllingebryst med honning og citron….
For kylling er så lækkert og mulighederne med kylling er uendelige. Uanset om du laver en hel kylling, inderfilet eller kyllingebryst. Kylling er godt og magert og kan varieres, så det passer til retter fra hele verden. Mulighederne er ihverfald mange, hvis du gerne spiser kylling til aftensmad, ligesom vi herhjemme.
Citron eller lime, honning, hvidløg og frisk eller tørret rosmarin. Det er det der gør tricket til det møreste stykke kyllingekød. Jeg har brugt kyllingebryst i denne her opskrift, men du kan sagtens skifte ud med kyllingeinderfilet eller hele stykker kylling og smøre marinaden godt ind i skindet istedet.
Citron har den effekt på kylling, at det mørner kødet helt enormt. Hvis du er lidt på forkant med tiden, laver du marinaden og kommer over kødet i 4-8 timer inden du kommer det i ovnen, så får du det bedste resultat. Så får marinaden tid til at trænge ind i kødet.
Marinaden er hurtig at at røre sammen, så har du tid kan du med fordel røre marinaden til kylling med citron og honning sammen om morgenen. Så sættes fadet med kylling sammen om eftermiddagen og er klar 30 minutter. Kyllingeretten smager fint til alt fra ris, pasta og kartofler eller blot til en nem salat med et godt grød. Nemt og godt.
Kylling
Kyllingebryst med honning og citron
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 2 fed hvidløg(fintrevet)
- 1 stk citron eller lime
- 1 spsk. honning
- 3 tsk tørret rosmarin eller hviske rosmarin kviste
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom kyllingrbryst i et fad. Riv hvidløg og rør med citronsaft, honning, rosmarin og salt og peber. Fordel grundigt over kyllingebryst. Vend måske undervejs.
- Tænd ovnen på 200 grader og ovnsteg kyllingefadet i ca. 30 min. den er mør. Vend undervejs.
Kyllingebryst med hvidløg, rosmarin, honning og citron
Flere retter med kylling?
Kylling er så lækkert og det klart det jeg oftest laver herhjemme. Retterne kan varieres og og tilpasses børnesmagsløg også.
Jeg linker her til nogle af vores top 5 familie- retter med kylling.
Top 5 børneretter med kylling
Pulled chicken(seriøst en overset spise, for det smager virkelig godt)
Pulled chicken i fad – mør kylling med nachos
Kyllingenuggets (Fordi det altid hitter- og hvilket barn synes ikke det er sjovt at spise med fingrene)
Sprøde og lækre kyllingenuggets
Kyllingebryst bagt med pepperoni. Fordi det er sjovt at spise ´kylling pizza`
Hasselback kylling med pepperoni og mozarella
Eller kyllingenuggets med tuc kiks- bare fordi det er sjovt med kiks i maden!
sprøde kyllingenuggets med tuc kiks
Fordi pastasalat er populært både på middagsbordet og i madpakken dagen efter.
Tak fordi du læser med.
Håber nogle af opskrifterne kan inspirere. Vidste du at du i øvrigt kan finde mig på de sociale medier. F.eks. på
pinterest, Instagram og facebook?
Jeg ville elske hvis du #benedictesmad, hvis du prøver nogle af mine opskrifter. Det er kun hyggeligt.
Kærlige hilsner,
Benedicte 💜
0 kommentarer