Lakridskage – svampet kage med mild lakridssmag

fødselsdage og mad, Gæstemad, Opskrifter på kager

Lakridskage. Nøj for en lækker sag! Så har jeg prøvet det med. Kage med lakrids!

Og tænke sig, at jeg der elsker og sværger til alt hvad der har med lakrids at gøre skulle være så længe om at begive sig ud i at bage med vidunderingrediensen lakridssirup.

Lakridskagen er saftig og smager ikke gennemtrængende af lakrids. Det er som om, at noget af den markante smag træder væk, når den bages. Og det er lige præcis det vi gerne vil have. Det giver en mild, men ikke for dominerende smag.  Jeg tror en stærk lakridskage ville være lige voldsomt nok. Næ, det her? Det holder. Lige tilpas smag af lakrids.

Lakridskage

Lakridskage

opskrift på en svampet og saftig kage med lakridssirup
Print opskrift Pin opskrift
55 minutter
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 170 gram smør(smeltet)
  • 370 gram brun farin(rørsukker kan bruges og alternativt hvid sukker)Men brun sukker er at foretrække.
  • 3 stk. æg
  • 300 gra, hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. lakridssirup
  • 2 tsk. lakridspulver

Fremgangsmåde

  • Pisk æg og sukker luftigt
  • Kom smeltet smør i og pisk med.
  • Vend bagepulver med mel og si ned i dejen. Pisk til sidst lakridssirup ved og evt. lakridspulver.
  • Kom i en smurt med smør (eller beklædt med bagepapir)form på ca. 22 cm i diameter
  • Bag i en forvarmet ovn på 180 grader varmeluft i ca. 30 min. til dejen er fast, men blød nårder trykkes på midten.
  • Du kan røre en glasur af flormelis og kogende vand og drysses med lakridspulver - på den afkølede kage. Eller du kan blot drysse med lildt lakridspulver igennem en si.

lakridskage

Opskrift på kage med lakrids

Jeg elsker at bage kager og forsøge mig frem med forskellige smage og konsistenser. Men en kage med lakrids? Det havde jeg ikke forsøgt mig med. Før nu. Nu skal der forsøges med flere og flere kager med den lækre lakridssirup. Jeg har brugt den salte lakridssirup fra Bülow. Jeg kunne leve af den lakridssirup jo! Den kommer også som en sød sirup, men den har jeg ikke forsøgt mig med i kagen her. Men da  smagen som sagt bliver mere mild efter den er bagt, tror jeg klart at den salte udgave er at foretrække.

Selve lakridskagen er uden de vilde eksotiske ingredienser. Og er givetvis nogle du har på lager allerede. Lakridspulver kan købes i både Netto og de større supermarkeder. Måske også andre?

Lakridssirup – i hvertfald den jeg bruger købes i Magasin. Men måske også andre steder? Den er drøj i brug og man bruger ikke meget af gange. Så der kan blive til en del lakridskager i sådan en 😉

Har du i øvrigt prøvet en kugle god vanilleis med lakridssirup? Nøøøøj. Det er vanedannende for en lakridselsker. Just sayin´!

 

lakridskage

Mere kagesulten?

Du vil måske være interesseret i de her:

Pærekage med marcipanSaftig chokoladekage i bradepandeSkøn og saftig kage med mango

lakridskage

Sådan ser en lakridskage ud inden den bages. Smagen af lakrids er mild og ikke gennemtrængede. Bare skøn.

 

Tak fordi du læste med, 

Du er meget velkommen til at gøre ligesom mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gør du her på siden,

kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest