Laks på pande – find stegetid og opskrift på laks på pande.

Sådan laver du pandestegt laks. Se her hvordan du steger laks på pande, så du får et perfekt stykke laks

Laks på panden – hvor længe skal den stege?

Mit bedste svar: Kortere tid end du regner med! Fisk må absolut ikke oversteges. Det gør det kedeligt og tørt Det er trods alt også nemmere, at komme et stykke laks tilbage på panden og give det nogle  sekunder mere end det modsatte.

Laksebøf eller laksefilet? Her kalder jeg det så laksefilet, omend min lokale fiskehandler har oplyst mig, at det helt korrekt hedder en laksebøf, når den er udskåret sådan her.

laks på panden hvor længe

Stegt laks

Steges laks på pande med skind på, kan skindet sagtens spises. Tilberedes det som opskriften viser, får du en spiselig skind så sprød og lækker. Det har  overrasket mange, jeg har serveret det for. Det smager nemlig bemærkelsesværdigt godt.

Laks på pande

Laks på pande

pandestegt laks er en nem og lækker måde at tilberede laks på. Skindet kan også spises og det er en nem, sund og delikat fiskeret med blot to ingredienser.
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. laksebøffer (a´ ca. 180 gram)
  • flagesalt
  • 5 spsk. smør

Fremgangsmåde

  • Drys flagesalt på begge sider af laksen.
  • Varm en pande med smør og lad det bruse let op, men ikke brune.
  • Kom laksen på panden med skindet ned. Steg på lidt over mellemvarme- på mit komfur svarer til 6-7 i trin. Steges i ca. 6 min. til laksekødet er ved at blive fast og lyserødt. Vend laksen om og steg færdig på lidt under mellemvarme(ca. 3-4 i trin på mit komfur) i et minuts tid.
  • Servér med det samme- med eller uden skind.

Laks på pande

 

Stegt laks uden skind

Ønsker du ikke at spise  skindet på laksen, er det langt det nemmeste at stege laksen med skind på og pille det af ved servering. På den måde har du en stegeoverflade til laksen, som gør at selve laksen ikke bruner, men blot skindet. Og laksen? Den forbliver lige så lækker og saftig.

 

Laks er vores  favorit stykke fisk herhjemme. Både os voksne, men børnene elsker det. Smagen er mild og bruger du absolut frisk fisk, smager det himmelsk. Der må ikke lugte af fisk i huset, når det steges.  Smagen af hav, når fisken nydes må ikke være overdøvende. Egentlig synes jeg ikke man er i tvivl, når man står med et frisk stykke laks i hånden. Det er kræs. Sundt og godt.

Laks er fantastisk sundt og er spækket med de sunde omega 3 olier, kan nydes på en million måder her får du bare nogle af vores favoritter:

LaksetartarLaks med ricottacremeOvnbagt laks med rasp,  Ovnbagt laks med krydderurter

Spinat er en klassiker sammen med laks og det smager også rigtig skønt, men jeg serverer lige så gerne mange andre former for salater. Alt fra lette sommersalater til kartoffelsalater, ovnbagte grøntsager og meget mere.

Jeg arbejder på at få endnu flere opskrifter på laks indenfor i mit madunivers. Så kig snart forbi, så er der ny inspiration 🙂

Mange mandglade hilsner, 

Benedicte 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest