Langtidsstegt kalveculotte – er du også vild med det magre stykke kød fra kalven, så skulle du prøve at langtidsstege kalveculotten. Det giver det møreste stykke kød.
Tilberedes stegen i en stegeso eller anden form med tilhørende låg fx. en rømertopf, bibeholdes saften i stegen. Jeg kommer gerne grove stykker af knoldselleri i stegesoen og godt med timian. Så er der er en god base for en herlig sauce bagefter. Og grøntsagerne, uanset hvilke du fortrækker at bruge, smager rigtig godt. Du kan snildt bytte ud med gulerødder, løg, pastinakker og så videre.
Det smager skønt, et godt stykke kød. Måske serveret med en smagfuld sauce, måske nogle kartofler og en fyldig og grøn salat. Egentlig er det relativ nem mad at servere, hvis man vel at mærke er lidt på forkant med forberedelserne. Stegen kan komme i ovnen om morgenen og så ellers stå og hygge sig det meste af dagen. Er salaten allerede lavet og kartofler klar i gryden, er det overskueligt.
Langtidsstegning er at foretrække, sådan helt generelt, når det kommer til tilberedning af okse, kalkun og kalvesteg. Kødet bibeholder sin saft i stedet for at det ryger ud af kødet og lægger sig i bunden. Jeg tilbeder stort set altid stege på denne måde.
Håber du bliver lige så tilfreds med resultatet som jeg er. Her kommer i hvertfald opskriften.
Langtidsstegt kalveculotte
Langtidsstegt kalveculotte
Ingredienser
- ca. 1000 gram kalve culotte
- friskkværnet peber
- groft salt
- smør
- timan kviste(kan udskiftes med tørret timian)
- 1 spsk. tørret timian
- 300 gram grøntsager(jeg bruger knoldselleri)
- evt. et par spiseskefulde vand i bunden.
Fremgangsmåde
- Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr stegen med salt og peber.
- Brun smør på en pande og brun stegen på fedtsiden i ca. 3 min. på mellem til høj varme. Vend og brun i yderligere et par minutter på den anden side.
- Kom, grøntsager i bunden af stegesoen. Kom stegen ovenpå og drys med tørret timian og evt. kviste og kom i stegesoen. Drys med salt og peber.
- Kom forsigtigt en stegetermometer i midten af stegen og sæt i ovnen på 60-70 grader. Sæt i ovnen i op til 4-8 timer til en kernetemperatur på 58- 60 grader. Er kernetempeeraturen ikke helt nået op på temperaturen kan graderne sættes op til 180 grader i de sidste minutter til temperaturen er der.(Jeg anbefaler at du holder øje undervejs og kigger på temperaturen. Stege er ikke ens - ej heller er ovne)
- Skær kødet i tynde skiver og servér. Kødsaften kan monteres med en smule smør eller piskes op med fløde, salt og peber og evt. kulør.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter.
De er alle dejligt som tilbehør til den her opskrift på langtidsstegt kalveculotte.
Flødekartofler – cremede flødekartofler i ovn,
Stegetiden passer SLET ikke – efter 1 time og 25 min når stegen en temperatur på 60 gr. i stegesoen…
Hej!
Det var da ærgerligt, men selvfølgelig kan ovne, stege med mere variere. Jeg har justeret lidt i opskriften, så det læses tydeligere.
MVH. Benedicte