En god opskrift på marmorkage – opskrift på den klassiske formkage. Marmorkage er den skønne, gode formkage med det fine mønster. Derfor får du her min gode marmorkage opskrift.
Den var faktisk gået lidt i glemmebogen for mig, hvilket jeg ikke forstår. For den smager jo rigtig dejligt, sådan en marmorkage og er samtidig super nem. Min mor bagte den ganske ofte da jeg var barn og jeg har lutter glade minder om den finmønstret marmorkage. Marmorkagen er saftig og holder sig fint frisk til dagen efter den er bagt. Hvis den holder så længe!
Marmorkage
Ingredienser
- 200 gram blødt smør
- 165 gram sukker
- 3 stk. æg
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 tsk. vanillesikker
- 1 knivspids salt(dvs. bare en lille bitte smule)
- 1 dl mælk
- 2 spsk. kakaopulver(i blandes halvdelen af dejen)
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og det bløde smør. Pisk det luftigt.
- Kom æggene i og pisk grundigt.
- Vend bagepulver med mel og kom i dejen med salt og vanillesukker. Pisk med mælk.
- Kom halvdelen i en smurt brødform på ca. 1 liter.
- Pisk kakaopulver i den resterende dej og kom ovenpå den lyse dej.
- Med en strikkepind eller en tynd kniv laves et mønster i dejen.
- Sæt kagen i en 175 grader(almindelig ovn) og bag i 55-50 min.
- Kagen er klar, når der ikke hænger dej ved, når en kødnål/strikkepind forsigtigt stikkes i.
marmorkage
Opskrifter på klassiske skærekager
I min tidlige barndom i 1980´erne var bradepandekager et hit. Det var bradepandekager man delte ud i skolen eller til sport, når der var fødselsdag. Har du alderen til at huske “klassens time”. Det var ugens bedste lektion i skolen! Her var det ren hygge i klassen. Det kunne være højtlæsning fra læreren eller at se en film. I “klassens time” delte gerne en af os elever ud. Ofte en klassisk bradepandekage. Det kunne meget vel være en marmorkage.
Top 5 klassiske skærekager
Det er ærgerligt at de klassiske skærekager har måte vige pladsen for de mere nye af slagsen som fx. cupcakes. Ikke at der er noget forkert over de lækre muffins, som er fine fordi de kan fyldes og pyntes med det du foretrækker, men jeg synes jo bare at de der klassiske skærekager…de kan noget særligt. Det er det rene guf. Ofte er det en lækker glasur eller frosting der gør forskellen på en bradepandekage. Sådan er det også med de her. Top en lækker skærekage med en skøn glasur? Så er lykken gjort.
Tak fordi du læste med,
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer