Marmorkage – opskrift på den klassiske formkage

Marmorkage er den skønne, gode formkage med det fine mønster.

Den var faktisk gået lidt i glemmebogen for mig, hvilket jeg ikke forstår. For den smager jo rigtig dejligt og er samtidig super nem. Min mor bagte den ganske ofte da jeg var barn og jeg har lutter glade minder om den fine kage. Marmorkagen er saftig og holder sig fint frisk til dagen efter den er bagt. Hvis den holder så længe!

 

marmorkage

marmorkage

Marmorkage

 

Marmorkage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time

Ingredienser

  • 200 gram blødt smør
  • 165 gram sukker
  • 3 stk. æg
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vanillesikker
  • 1 knivspids salt(dvs. bare en lille bitte smule)
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. kakaopulver(i blandes halvdelen af dejen)

Sådan gør du

  1. Pisk sukker og det bløde smør. Pisk det luftigt. Kom æggene i og pisk grundigt.

  2. Kom æggene i og pisk grundigt.

  3. Vend bagepulver med mel. og kom i dejen med salt og vanillesukker. Pisk med mælk.

  4. Kom halvdelen i en smurt brødform på ca. 1 liter.

  5. Pisk kakaopulver i den resterende dej og kom ovenpå den lyse dej.

  6. Med en strikkepind eller en tynd kniv laves et mønster i dejen.

  7. Sæt kagen i en 175 grader(almindelig ovn) og bag i 55-50 min.

  8. Kagen er klar, når der ikke hænger dej ved, når en kødnål/strikkepind forsigtigt stikkes i.

marmorkage

marmorkage

Opskrifter på klassiske skærekager

I min tidlige barndom i 1980´erne var bradepandekager et hit. Det var bradepandekager man delte ud i skolen eller til sport, når der var fødselsdag. Har du alderen til at huske “klassens time”. Det var ugens bedste lektion i skolen! Her var det ren hygge i klassen. Det kunne være højtlæsning fra læreren eller at se en film. I “klassens time”  delte gerne en af os elever ud. Ofte en klassisk  bradepandekage. Det kunne meget vel være en marmorkage.

Top 5 klassiske skærekager

Det er ærgerligt at de klassiske skærekager har måte vige pladsen for de mere nye af slagsen som fx. cupcakes.  Ikke at der er noget forkert over de lækre muffins, som er fine fordi de kan fyldes og pyntes med det du foretrækker, men jeg synes jo bare at de der klassiske skærekager…de kan noget særligt.  Det er det rene guf. Ofte er det en lækker glasur eller frosting der gør forskellen på en bradepandekage. Sådan er det også med de her. Top en lækker skærekage med en skøn glasur? Så er lykken gjort.

drømmekage

“Den der du ved nok”

Klassisk klassens time kage

Skøn banankage

Svampet og lækker squashkage

 

Tak fordi du læste med,

Mange hilsner Benedicte 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.