Muslinger i kokosmælk er for mig lidt af en luksusspise, det til trods for at det er ganske billigt at købe og slet ikke er så tidkrævende en ret at tilberede. Måske hænger det sammen med at det desværre ikke er en børnespise herhjemme. Endnu. Retten tager max. 30 min. af din tid fra start til slut og jeg synes snildt det kan gøre det ud for en lækker gæsteret, serveret med et godt brød til.
Men jeg er sikker på, at de yngre på matriklen en dag vil lade sig overbevise, for godt det smager det altså. Virkelig godt. Sådan her laver jeg en opskrift med muslinger i kokosmælk med finthakket tomat, koriander og forårsløg på toppen.
Om bæredygtighed:
Muslinger fanger vi mange af herhjemme i DK, feks. i Limfjorden. Muslinger skulle efter sigende være det mest miljøvenlige at dyrke i vandet og belaster dermed miljøet mindst muligt. Dermed er det bæredygtigt og en af de spiser vi med god samvittighed kan spise masser af.
Hvor sidder skægget på en musling?
Når du tilbereder muslinger og køber dem enten i fiskehandleren eller supermarkedet vil der typisk stå i en opskrift, at skægget skal fjernes på muslingerne inden kogning. Måske tænker du “øh, skæg”?
Ja, skægget. Det sidder lige ved åbningen af muslingeskallen og skal blot skrabes af.
Muslinger i kokosmælk
Ingredienser
- 1,5 kg. muslinger(eller deromkring)
- 3 spsk. olie
- 20 gram friskerevet ingefær
- 1 stk. mellem stort rødløg
- 3 fed hvidkøg(finthakket)
- 2 tsk. tørret chili(eller 1/2 frisk finthakket)
- 1 tsk. gurkemeje
- 400 ml. kokosmælk(svarende til en dåse eller alm. str. karton)
- 1,5 tsk. fiskesovs(fishsauce)
- 3 stk. limefrugter
- salt
topping ved servering
- 3 stk. forårsløg(finthakket)
- 2 stk. tomater(i tern-uden kerner)
- koriander
Fremgangsmåde
- Varm olie op i en gryde- gerne en let stor en.
- Kom chili, fintrevet ingefær, gurkemeje, løg og hvidløg ved.
- Sautér det hele et par minutter. Det må ikke brunes.
- Kom kokosmælk ved lad det hele simre under låg i ca. 8-12 min. og smag til med limesaft, fiskesovs og lidt salt.
- Muslingerne skylles imens i kold vand og skægget fjernes. Muslinger der er åbnet skal smides ud.
- Kom muslingerne i gryden og lad dem simre heri i ca. 8 min.
- Kassér også de muslinger der forblier lukkede.
- Portionsanret i smukke skåle, både muslinger og den lækre kokossuppe og top retten med finthakket forårsløg, hakkede tomater og top med koriander.
Topping
- Finthak forårsløg, skyl koriander og nip i mindre blade og skær tomater i kvarte. Kassér tomatkerner og skær den resterende tomat i tern.
- Kom det hele over den varme ret og servér.
Muslinger i kokosmælk med tomater, forårsløg og koriander
Dårlige muslinger symptomer
Det er slet ikke så omstændigt at tjekke og sortere i muslingerne, når de skal tilberedes. De flere af os har nok hørt, at muslinger bør tjekkes inden de spises, da der kan være enkelte dårlige i de poser/pakker man køber.
Sådan tjekker du for dårlige muslinger:
- De muslinger der er åbnet, når de rengøres skal kasseres.
- Efter muslingerne er dampet skal du kassere de muslinger der er lukkede. Der vil altid været et par stykker der skal kasseres. Sådan er det bare og det er en del af charmen ved at arbejde med frisk mad fra havet 🙂
Lignende opskrifter:
sprøde asiatiske fiskefrikadeller, laksedip med bid i, Laksewrap med avocado
0 kommentarer