Hjemmelavet hindbærmarmelade

Hjemmesyltning

Nem hindbærmarmelade

Det her er en nem hindbærmarmelade og så smager den bare så godt. Jeg vil  være så kæk at garantere dig, at du aldrig går tilbage til en købe  hindbærmarmelade igen, når du først har lavet den her. Den er smækfyldt med bær og en begrænset mængde sukker og så smager den jo bare af det den skal – nemlig hindbær og intet andet.

Herhjemme spiser vi ganske meget af den, både på rugbrød eller hvidt brød og ganske ofte sammen med crunchy peanutbutter. Det er altså bare godt kan jeg  love dig for.

Opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade

hindbærmarmelade

Nem og enkel opskrift på en hindbærmarmelade
Print opskrift Pin opskrift
15 min
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 500 gram frosne(eller friske hindbær)
  • 250 gram sukker
  • 2 spsk. vand
  • 1,5 tsk. melanin
  • 2 spsk. sukker(til at blande med melatin)

Fremgangsmåde

  • Kom hindbær og vand i en gryde. Kog langsomt op i ca. 10 min. til bærrene brister.
  • Rør de 2 spsk. sukker med melatin. Kog bærrene op og tilsæt sukker-melatinblandingen. Lad det koge i ca. 2 min. Tag nu evt. en teskefuld syltetøj fra, kom på en kold tallerken. Stivner det er marmeladen klar..
  • Kom marmeladen på helt rene glas dvs. meget gerne glas som er skoldet med kogende vand.

Noter

Tips til opbevaring af hindbærmarmelade.
Skal glassene opbevares længe- dvs. mere end et par uger anbefaler jeg at glassene vendes med atamon inden marmeladen hældes på.
Er de til gengæld spist på under et par uger er det nok at skolde glassene, inden marmelade kommer heri. I så fald opbevares de på køl. 

 

Nem hindbærmarmelade

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Det er topmålet af hemmelig hygge for mig! Når gryderne koger og køkkenet dufter af hjemmelavet marmelade. Det er heldigvis ganske nemt at lave og resultatet er ofte så meget bedre end de udgaver man køber. En hjemmelavet marmelade smager nemlig af det den består af. Bær. Rigeligt med bær.

Blommemarmelade, jordbær marmelade – uden klumperMarmelade med skovbær

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest