Nem hindbærmarmelade
Det her er en nem hindbærmarmelade og så smager den bare så godt. Jeg vil være så kæk at garantere dig, at du aldrig går tilbage til en købe hindbærmarmelade igen, når du først har lavet den her. Den er smækfyldt med bær og en begrænset mængde sukker og så smager den jo bare af det den skal – nemlig hindbær og intet andet.
Herhjemme spiser vi ganske meget af den, både på rugbrød eller hvidt brød og ganske ofte sammen med crunchy peanutbutter. Det er altså bare godt kan jeg love dig for.
Opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade
hindbærmarmelade
Ingredienser
- 500 gram frosne(eller friske hindbær)
- 250 gram sukker
- 2 spsk. vand
- 1,5 tsk. melanin
- 2 spsk. sukker(til at blande med melatin)
Fremgangsmåde
- Kom hindbær og vand i en gryde. Kog langsomt op i ca. 10 min. til bærrene brister.
- Rør de 2 spsk. sukker med melatin. Kog bærrene op og tilsæt sukker-melatinblandingen. Lad det koge i ca. 2 min. Tag nu evt. en teskefuld syltetøj fra, kom på en kold tallerken. Stivner det er marmeladen klar..
- Kom marmeladen på helt rene glas dvs. meget gerne glas som er skoldet med kogende vand.
Noter
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Det er topmålet af hemmelig hygge for mig! Når gryderne koger og køkkenet dufter af hjemmelavet marmelade. Det er heldigvis ganske nemt at lave og resultatet er ofte så meget bedre end de udgaver man køber. En hjemmelavet marmelade smager nemlig af det den består af. Bær. Rigeligt med bær.
Blommemarmelade, jordbær marmelade – uden klumper, Marmelade med skovbær
0 kommentarer