Ovnbagt aubergine i cremet tomatsauce

Alt det andet, Hverdagsmad til store og små, Vegetariske retter

Bagt aubergine med tomat 

Jeg er vild med aubergine, men må indrømme at jeg ofte har har tilberedt den på præcis den samme måde. Hver gang. Det er så slut nu, for jeg har fundet ud af at den her måde? Den holder. Hele vejen igennem!

Den kan tilberedes som en enkel vegetarisk ret, blot serveres med et godt brød og måske lidt salat, eller som tilbehør til fx. kylling. Den minder lidt om lasagne, da aubergine, tomatsauce og ost lægges lagvis i et fad inden den kommer i ovnen. Det er rigtigt nemt og lækkert og efterlader en bagt ovnret med aubergine som med fordel har godt af at stå nogle minutter inden den spises.Helt ligesom en klassisk lasagne.

Det havde jeg såmænd ikke tid til, på de billeder jeg har taget til opskriften. Det er så mig i en nøddeskal. Du, til gengæld, må gerne lade den hvile lidt. Så sætter fyldet sig.

Den smager også helt perfekt som restemad, dagen efter. Både kold eller opvarmet i ovn eller mikroovn.

Bagt aubergine med tomat

Bagt aubergine med tomat

Bagt aubergine med tomat

Bagt aubergine med tomat

Ovnbagt aubergine med ost og tomatsovs. Dejlig let og enkel aubergineret, som kan nydes som hel ret eller som tilbehør
Print opskrift Pin opskrift
50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • olie(til stegning af aubergine)
  • 2 stk. aubergine(ca. 800 gram)
  • 800 milliliter tomatpassata (eller hakkede tomater)
  • 3 tsk. hvidløgspulver
  • 3 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. tørret timian
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. paprikapulver
  • 300 gram revet ost(ex. en blanding af revet mozzarella og cheddar)
  • salt, peber
  • evt. friske basilikumblade

Fremgangsmåde

  • Skær aubergine i skiver på den lange side.
  • Steg i olie på stegepande på lidt over mellemvarme i ca. 5 min. pr side til gyldne
  • Kom tomatpassata i en gryde og krydr med krydderier. Smag til med sukker, salt og peber. Lad simre under låg til aubergine er færdigstegt
  • Kom nu det hele i et fad, som en form for lasagne. Dvs. fordel først 1/3 del aubergine, dernæst 1/3 tomatsauce og til sidst 1/3 revet ost. Gentag processen og slut af med revet ost.
  • Bages på 180 grader ved varmeluft og 200 grader alm. varme. i ca. 35- 40 min. Kom eventuelt folie over halvvejs, hvis osten bliver for gylden.
  • Lad den gerne "sætte sig" i cirka 10 minutter efter den er taget ud af ovnen. Top eventuelt med friske basilikumblade.

Andre opskrifter med aubergine

Baba ganoushSalat med ramsløg og grillede auberginerSkøn ovnbagt okse, kartoffel, auberginefad

Bagt aubergine med tomat

Benedictes mad på de socale medier

Du er mere end velkommen til at finde mig på de sociale medier. Jeg lægger både mine nyeste opskrifter op på pinterest, Facebook og instagram. Det er kun super dejligt, hvis vi kan mødes her:)

Du er også meget velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Helt kvit og frit.

Mange hilsner fra Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest