Ovnbagt fyldt squash(vegetar)

Vegetariske retter

Fyldt squash vegetar

Tre ord der matcher hinanden! Squash er altid godt og det gælder både i det søde og det salte køkken. Intet slår en saftig squashkage og intet slår squash tilberedt på den hele rigtige både i ovnen eller på panden. Den sødme den får overgår intet og det er uanset om den tilberedes i ovn eller på pande.

Squash er egentlig en grøntsag og tilmed den meget magre en af slagsen og består hovedsageligt at vand og af A, B og C vitaminer.  Jeg har flere lovprisende ord at sige om den herlige grøntsag, men for nu vil jeg holde på mig selv og nøjes med at dele opskriften 🙂

Du må ikke være alt for nærig med at tilsætte olie og/eller smør til den ovnbagte squash. Det giver den magre grøntsag mere smag. Og husk lige flagesalt. Det fortjener den!

Fyldte squash med grøntsager – en nem og lækker opskrift på vegetarisk fyldt squash

Fyldt squash vegetar

Fyldt squash vegetar udgave

Fyldt squash vegetar

Fyldte squash med grøntsager

Fyldt squash med grøntsager

Opskrift på squash i ovn med grøntsager i en dejlig vegetarisk udgave
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. squash
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk. olie
  • 1 stk. løg(finthakket)
  • 6 spsk. finthakket soltørrede tomater i olie(drænet for olie)
  • 2 tsk. tørret timian
  • 5 spsk. hvidvin(kan undlades)
  • 1 fed hvidløg(revet)
  • 5 spsk. pinjekerner
  • 10 spsk. revet parmesan
  • 6 spsk. rasp
  • 1 stk. citron(lidt skal heraf)

Fremgangsmåde

  • Halver squash på langs og udhul fyldet. Er der kerner i kasseres de. Fyldet skæres i mindre tern.
  • Smør hver squash med lidt af olien og kom på bagepladen i. Sæt kom lidt salt på og sæt i ovnen på 200 grader(180 grader Alm. ovn hvis varmeluft)
  • Bag I ca. 12-15 min. til squashen er blevt let blød.
  • Lav fyldet imens.
  • I en gryde ristes pinjekerner let et minuts tid til let gyldne. Tag fra og læg på en tallerken. I en gryde smeltes smør og resterende olie. Kom løg og hvidløg ved og vend til gennemsigtige et par minutter på mellemvarme. Tilsæt squashfyldet og vend rundt et par minutter. Kom soltørrede tomater, lidt revet citronskal, timian, (hvidvin), salt, peber ved og varm kort op. Vend det hele med parmesanost, pinjekerner og rasp. Kom i de udhulede squash.
  • Sæt tilbage i ovnen og bages i ca. 20 min. til fyldet er gyldent og sprødt. Du kan dække dem til efter en 10 min. hvis de bliver for gyldne, men fyldet endnu ikke er færdigbagt. Brug her folie eller bagepapir .
  • Servér de ovnbagte squash med en god og fyldig salat for en mættende aftensmåltid

Flere vegetariske opskrifter

Gode vegetariske opskrifter. Mad der fylder dig med en god fornemmelse i maven, smager dejlig og gør dig mindre tung. Det er præcis det grønne vegetariske retter giver mig. Derfor har jeg samlet en masse vegetariske retter herinde i mit madunivers. Du er meget velkommen til at kigge dig rundt herinde og find ud af om der er noget du vil prøve af.

Mangler der nogle opskrifter?

Så skriv til mig. Gør det meget gerne i kommentarfeltet eller alternativt via mail.

Vegetariske frikadeller med kikærterNem vegetar ret med kikærter og kartoflerVegetariske broccoli deller

Madglade hilsner, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest