Ovnbagt squash med parmesan

Alt det andet, Vegetariske retter

Ovnbagt squash med parmesan og krydderrier. Det her er så lige gået hen og blevet mine og ældstedatters favorit tilbehørs sag!

Det smager overdrevent godt, er dejligt nemt at lave og kan laves som tilbehør til stort set alle retter, eller blot nydes som den er. Som en sundere snack.

Ovnbagt squash med parmesan

Ovnbagt squash med parmesan

Ovnbagt squash med parmesan

Squash - stykker af squash bagt i ovnen med parmesan og krydderier er det skønneste tilbehør. De smager så godt, at jeg gerne spiser dem som den rene snack. Nemt og lækkert.
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Antal: 4 personer(som tilbehør)

Ingredienser

 • 1 stk. squash( vi taler alm. købestørrelse og ikke de hjemmedyrkede som ofte er ret store!)
 • 1 dl. revet parmesan
 • 2 tsk. tørret timian
 • 1,5 tsk. oregano
 • 1 tsk. basilikum
 • 2 tsk. tørret hvidløgspulver
 • lidt olivenolie eller anden olie.
 • salt og kværnet peber

Fremgangsmåde

 • Skær squash i stave og pensl med olie. læg på en bageplade med bagepapir.
 • Vend parmesan med hvidløgspulver, timian oregano og basilikum.
 • Fordel over hver stykke, pas på det ikke kun lægger sig på bagepladen.
 • kom i en forvarmet ovn på 180 grader og bag til squashen er gennemstegt og overfladen gylden og let sprød. Nyd varme eller afkølet.

Squash i ovn med ost

Når man har en madblog og tager sine egne billeder, som jeg og andre gør, er man stærkt afhængig af lyset den pågældende dag, man skal fotografere . En tåget mørk dag er slet ikke god for det optimale billede med et godt lys, hvor man faktisk kan se maden! Det giver sig selv, at vinterhalvåret kan volde én ret mange kvaler. Simpelthen fordi det er så svært at få taget billeder med det rette lys.

Anyway, det bringer mig så frem til min udfordring med de her lækre ovnstegte squash fritter. Sagen er den at jeg havde lavet dem allerede om formiddagen, taget billeder inden det blev mørkt og stillet dem frem til, at de skulle nydes til aftensmad. Tror du der var bare så meget som en enkelt tilbage, da det blev spisetid? Not! Dem havde Elisabeth og jeg da for længst hapset.

Derfor en advarsel. Er du også glad for både parmesan, lækre krydderier og ikke mindst squash? Så anbefaler jeg at du laver en dobbeltportion, når du alligevel har krydderidåserne fremme 🙂

 

Ovnbagt squash med parmesan

Flere retter med squash:

Squash er godt og squash er sundt og så kan det bruges på et hav af måder.

Det er helt optimalt i det salte køkken, som lækkert tilbehør eller som selve hovedretten fyldt med alt fra ris til kød. Samtidig er det lige så velegnet  i kager og brød, da det giver en saftighed uden at smagen igennem.

Jeg er i hvert fald overbevist og har gerne altid et par stykker på lager. De er ret holdbare i grøntsagsskuffen.  Fik jeg sagt, at det squash er noget af det bedste, også i sommerhalvåret når det er grilltid? Det smager fantastisk på grillen, penslet med lidt olie og blot krydret med salt og peber.

Squash gratin med hytteost,  Pastasalat med kylling og squashsaftig squashkage med mandler

Tak fordi du læser med. Det gør mig super glad. Du er velkommen til at skrive en kommentar, hvis du prøver en af mine opskrifter af. Så er det (næsten) som en virtuel kaffeaftale 🙂

Kh, Benedicte 

 

Ovnbagt squash med parmesan

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest