Blomkålsbøf på pande

Alt det andet, Vegetariske retter

Paneret blomkålsbøf er egenligt paneret blomkål i skiver stegt på panden. Det smager virkelig dejligt og herhjemme serverer jeg enten de sprøde blomkålbøffer som en selvstændig vegetarisk ret med et fyldig salat og groft brød til eller som tilbehør til fisk eller fjerkræ.

Det er en nem vegetar ret og godt krydret smager det virkelig dejligt. Udover at være fiberrig er blomkålen også rig på C og B vitamin og korrekt tilberedt smager blomkålen jo skønt. Det er næsten som om, at det store kålhoved har fået et dejlig tilbagevenden i de danske køkkener. Det er så velfortjent. For blomkål smager jo skønt.

Paneret blomkålsbøf

Paneret blomkålsbøf

Blomkålsbøf på pande

Paneret blomkålsbøf

opskrift på blomkålsbøffer stegt på panden- sprøde og krydrede
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stk blomkålshoved
  • 2 æg- pisket
  • smør og olie til stegning (gerne en blanding)
  • et nip salt
  • 1 dl rasp - måske lidt mere
  • peber
  • 2 tsk løgpulver
  • 2 tsk paprikapulver- gerne røget

Fremgangsmåde

  • Pil blade fra og noget af stokken. Noget af stokken bør blive på, sådan at blomkålen ikke går fra hinanden
  • Skær i skiver på ca. 1 cm
  • Vend krydderier med rasp
  • Vend først i godt pisket æg, dernæst i raspblandingen. Tryk godt ned i kålen
  • Varm olie og smør på en pande og placer på mellemvarme i et par minutter. Herefter skrues op og kålskiverne steges gyldne i let høj varme i et par minutter(7 på mit komfur)
  • Vend om og tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof - steg til gyldne
  • Tip. De sprøde blomkålsbøffer kan også tilberedes i ovn ved at panere på samme måde og steg på 180 grader i ca. 20 min pr side(hold øje undervejs)

Paneret blomkålsbøf kan faktisk tilsættes de fleste slags smage. Og selv er jeg tilhænger af både hvidløgspulver, løgpulver, timian, rosmarin, chili? Ja, egenlig er det kun dine egne smagsløg, som sætter grænsen!

At panere blomkålsbøffen før den steges giver den herligste sprøde overflade, som netop gør, at jeg synes at den er velegnet som en selvstændig ret. Men vurdér selv. Paneres blomkålen ikke, bruges selvfølgelig ikke samme mængde olie, men det giver bare en anden form for blomkål, mere en form for tilbehør end en egentlig blomkålsbøf.

Andre opskrifter med blomkål som du kunne være interesseret i

BlomkålsgratinSprød panko blomkålÆggemuffins med blomkål

Blomkålsbøf på pande

Flere vegetariske retter på blomkål og meget andet? 

Så er du velkommen til at finde flere opskrifter på både pinterest, Facebook eller instagram. Du kan også skrive din mail op til at modtage en besked, når der er ny opskrift herinde fra. Helt kvit og frit!

Høres vi ved?

Hilsen Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Jan

    5 stars
    Super fin

    Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest