Pasta med champignon
Cremet pastaret med champignon
Ingredienser
- 500 gram frisk pasta
- 2 spsk. god olie
- 1 stk. løg (finthakket) (rød eller alm. spise løg)
- 200 gram friske champignoner
- 1 dl fløde
- 3 dl. vand
- 2 stk. god grøntsagsboullion
- ca. 100 gram fintrevet parmesanost og evt. friske blade basilikum til pynt
Fremgangsmåde
- Skær løg i fine stykker.
- Skør svampe i grove stykker afhængig af størrelse.
- Varm olie i en gryde og kom løg ved. De skal steges blanke. Dvs. ikke på høj varme, men på mellevarme, så de ikke bliver brune, men blog gennemsigtige.
- Kom svampe ved og skru en anelse op for varmen.
- Opløs boullion i varmt vand. Kom fløde og boullionvand ved og kog op. Tag af varmen.
- Kog pastaen til den er akkurat al dente. Hæld vandet fra.
- Kom saucen over pastaen og vend forsigtigt. Drys halvdelen af den friskrevet parmesan over og vend igen.
- Servér den friskkogte pasta og drys med yderliger parmesanost, salt, peber og evt. lidt friske basilikumblade.
Pasta med champignon – cremet pastaret med svampe på under 20 min
Det der med pastaretter kan bare noget. Tror endnu at jeg har til gode at møde mennesker der ikke kunne lide pasta. Frisk pasta, tørret pasta. Pasta med pesto, pasta med cremede saucer, pastasalat! Det er bare altid godt, ikke?
Da børnene var mindre skolebørn var der ofte arrangementer i skolen. Fester for klassen på en hverdagsaften, hvor hver familie skulle medbringe en ret til fællesbuffet. Det var egentlig ret hyggeligt og altid en god måde, at møde børnene fra klassen, og deres forældre. Efterhånden som Elisabeth, Willum og Christian er blevet større er der knap så mange arrangementer mere på skolen.
Se så det jo godt at have en efternøler i huset, som først skal starte i skolen til foråret! Vi napper lige 10 år til i den danske folkeskole 🙂
Retter til buffeten
Tilbage til pastaretter! Når man sådan havde været på arbejde hele dagen og skulle nå at hente børn, komme hurtigt hjem, for at komme hen på skolen igen, var det altid smart med de nemme løsninger. Der var altid nogle der købte pizzaer, hvilket var ret smart tænkt. Og sjovt nok røg de altid som noget af det første 🙂
Men pastasalat, måske to af slagsen havde jeg ofte med og det var nu også ganske populært på buffetbordet. Så ville jeg typisk koge en stor portion aftenen før og så lige inden afgang til skolen ville jeg lave to slags pastasalater. En hel enkel en af slagsen og så én med lidt mere smæk på smagen. De røg også altid. Simpelthen fordi de fleste kan lide pastaretter i den ene eller den anden form.
Den enkle udgave kunne fx. være denne her: pastasalat med cremet dressing.
For en pastaret med mere smæk på smagen kunne jeg finde på at vende pastapenne med en god pesto, sprødstegt pasconstykker og semidried tomater og en smule feta. Det er godt!
Inspiration til flere pastaretter
Når vi spiser pastaretter herhjemme i dag er det gerne konceptet som one pot pasta jeg laver. Særligt de dage, hvor tiden er i minus. One pot pasta retter er så geniale, fordi du slipper for (overflødig) opvask og gerne er mad, som alle børnene i familien spiser.
Det kan for eksempel være de her:
One pot pasta med kalkunbacon, Cremet one pot pasta med mornay, One pot pasta med laks
0 kommentarer