Cremet kartoffelsuppe med gulerødder

Hverdagsmad til store og små, Supper, Vegetariske retter

Cremet kartoffelsuppe med gulerødder – super nem og lækker opskrift på kartoffelsuppe.

Her er mit bud på den bedste opskrift på en nem og cremet kartoffelsuppe. Suppen laves med lidt gulerødder og det giver en mild sødme til den klassiske kartoffelsuppe. Servér som den er gerne med et drys purløg eller persille og et godt brød.

Det er ikke alle grøntsager børnene i huset spiser, kogte kartofler for eksempel. Men det er jo nærmest magisk, hvordan de kogte kartofler pludselig bliver til noget af en favoritspise, når det trylles om til kartoffelsuppe. Jeg forerækker den serveret hel enkel med et drys grønt, men serveres den for hele familien er det populært, når den kan toppes med friskkogt pasta, sprøde bacontern og måske lidt creme fraiche.

 

Cremet kartoffelsuppe med gulerødder

Cremet kartoffelsuppe med gulerødder

Cremet kartoffelsuppe med gulerødder

En nem opskrift på en cremet og lækker kartoffelsuppe
Print opskrift Pin opskrift
35 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 stort løg(rødløg eller alm. spiseløg)
  • 2 spsk. olie
  • 700 gram kartofler
  • 300 gram gulerødder
  • 1,3 liter vand
  • 2 stk. grøntsagsboullionterninger
  • 1 dl. fløde
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • salt og peber
  • fithakket purløg

Fremgangsmåde

  • Pil løg og skræl gulerødder og kartofler. Skær i grove stykker.
  • Vend løg med olie til de er blanke et par minutter på mellemvarme.
  • Kom kartofler og gulerødder ved og vend kort. Kom vand og boullionterninger og sæt i kog.
  • Lad det simre i ca. 10-12 min. til grøntsagerne er møre.
  • Blend det hele i en blender eller med en stavblender sammen med fløde.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Servér med et drys af finthakket purløg.

Kartoffelsuppe

og andre supper

Supper er total smagen af vinter for mig. En dampende varm suppe, serveret i små fine skåle at varme sig på i de kolde måneder er topmålet af vinterhygge om bordet. Samtidig kan supper varieres i det uendelige.

De kan være milde, stærke, cremede eller slet ikke cremede og så kan de laves på ingen tid eller kokkereres over flere timer. Aller helst foretrækker jeg at lave en kartoffelsuppe som den her. Den er nemlig laves i et ruf, kan varieres i det undelige og toppes med et drys frisk eller tørret chili, hvis man foretrækker en stærk udgave. Det gør jeg.

Og sådan er det så dejligt at en edder kold og dyngvåd tirsdag kan ende så fint alligevel, når hele familien samles om middagsbordet og varmes igennem alle sammen. Sådan er vores tirsdage nemlig. Så er sidste mand tilbage fra sport allerede lidt over halv syv og så kan vi samles og hygge og varme os. Sammen.

Der ligger efterhånden så mange dejlige suppeopskrifter herinde i mit madunivers, som jeg er så glad for at du besøger lige nu. Vil du se flere suppe opskrifter? Så se for eksempel de her:

Hokkaido suppe med kokosmælk og linser,  Gulerodssuppe,  Rød linsesuppe

Cremet kartoffelsuppe med gulerødder

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest