Sund(ere) rabarbermuffins

Sund(ere) kager

Rabarbermuffins uden sukker og sødet med en smule honning i stedet. Luftige og let sund(ere) muffins, som er endnu en af de lækre måder at nyde sommerens grøn-røde stængler på.

Vild med rabarber?

Du er måske i den situation at du elsker at kokkene lækre kager med de grøn-røde stængler, men ønsker et sundere alternativ? Så frygt ej. Jeg har lige opskriften til dig:)

Rabarbermuffins uden sukker

Rabarbermuffins uden sukker

opskrift på lækre og luftige muffins med rabarber uden sukker. Dejen sødes med en smule honning, men eller er de uden for meget sukker. Et dejligt alternativ til klassiske og sukkerholdige muffins.
Print opskrift Pin opskrift
40 min
Antal: 12 muffins

Ingredienser

  • 300 gram skyr, 9 % creme fraiche eller yoghurt naturel
  • 50 gram smagneutral olie(eller smeltet smør)
  • 5 spsk. honning(smeltet)
  • 2 stk. æg
  • 2 tsk. vanillesukker(eller vanillepulver- eller stange af en halv vanille)
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 150 gram rabarber( i mindre stykker)
  • 0,5 dl. grofthakket nødder(som valnødder, mandler eller pekannødder) Brug evt. en minihakker
  • evt. en smule perlesukker til drys idne bagning.

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen til 200 grader(180 grader varmeluft)
  • Vend mel med natron og bagepulver.
  • Smelt honning let(evt i mikroovn)
  • Pisk olie med yoghurt og æg til let luftig masse. Kom mel, salt, vanillesukker, kanel og honning i massen.
  • Vend rabarberstykker(finthakket) med nødder i dejen og fordel i muffinsforme. (Bruger du de større hvide papirforme, får du lidt færre.) Dejen hæver en del så fyld kun 3/4 dele op. Drys evt. med en smule perlesukker
  • Sæt i ovnen i ca. 20 min. til kagerne er gyldne og hævet.

Opskrifter på  rabarberkager

Rabarber er højst ejendommelige. Jeg var egenlig (alt) for gammel, da jeg begyndte at eksperimentere med de herlige og syrlige stængler. Når man ikke vokser op i et hjem med rabarber(eller andre afgrøder) skal det jo ligesom komme et andet sted fra!

Men jeg mindes at vi var på besøg hos gode venner, der havde overtaget et hus, med en have spækket med rabarber. Vel at mærke nogle de ikke selv ville bruge. Så jeg greb chancen og gik ellers i gang med at kokkerere i mit lille køkken på Amager! Men hvilken lyksalighed det var, da jeg kunne trylle mit første glas rabarbermarmelade frem. Min rabarberkærlighed var vakt og sidenhen er det blevet til mange slags køkkensysler med den skønne grøntsag. Ja, det er nemlig en grøntsag og ikke en frugt, som mange af os fejlagtigt tror.

Grøntsag eller ej. De syrlige stængler smager skønt i kager og fordelen er, at man sjældent ender med en oversød kage, men en helt tilpas frisk sag.

Det her er blot nogle af mine aller bedste rabarberkage opskrifter. Håber du er frisk på at prøve dem af?

Let og luftig rabarberkageSkøn rabarber kage med hvid chokoladeRabarbertærteRabarber trifli med makroner

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest