Salat med butternut squash. Prøv den lækre og enkle opskrift på butternut squash salat, som smager lige godt året rundt. Spækket med gode vitaminer og masser af farver. 

Salat med butternut squash

En salat med butternut squash er ganske simpel at lave, men giver trods det, en salat med masser af fylde, sprødhed og smag. Sprødhed fra spidskål og grantæbleæbler, fylde og cremethed fra den bagte butternut squash og salt fra oliven. Jeg nyder gerne salaten som et selvstændigt måltid, så spiser jeg bare en særlig stor portion. Men den er selvfølgelig lige så velegnet som tilbehør til maden. Butternut squash er en af mine yndlingsgræskar. Jeg er vild med både den nøddeagtig smag, farven, konsistensen og vitaminerne. Den kan tilmed tilberedes med og uden skal og smager dejligt i både det salte og det søde køkken.

Du laver den bagte butternut squash, som er den del af salaten sådan her, Ovnbagt butternut squash. – den øvrige del af opskriften ses nedenfor.

Salat med butternut squash

Salat ned butternut squash

Opskrift på salat med sprød spidskål og ovnbagt butternut squash
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stk. mindre spidskål(fintsnittet)
  • 1 stk. granatæble(kerner og saft)
  • 1 dl. kalamata oliven
  • 1 portion ovnbagt butternut squash(se link i opskrift)

dressing

  • 4 spsk. god olie
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Forudsat at du har lavet en portion bagt butternut squash taget salaten ikke mere end tyve minutter at lave.
  • Spidskål rives eller skæres ganske fint, hvorefter det gives et lille kram imellem hænderne. Kom i en skål- gerne et fad.
  • Kom granatæblekerner over og drys med oliven og ternene af de bagte butternut squash. Gem gerne eventuel saft fra granatæblekernerne og kom over salaten. Den er sund og smager godt.
  • Du kan vælge at røre en dressing sammen af olie, citronsaft, salt og peber, men den smager aldeles dejligt også uden.

Er du lige så begejstret for salater som jeg er?

Intet slår en god portion salat. Alt fra den helt enkle udgave med icebergblade vendt med agurk og tomater, til de mere fyldige nogle af slagen, som den her salat med bagt butternut squash. Farverne klæder et hvilket som helst spisebord og tallerken og gør os faktisk også hurtigere mæt. Når øjet bliver mødt med farver og munden med flere smage bliver vi hurtige mætte og tilfredse.

Så der er ingen undskyldning for ikke at spise løs. Du må godt 😊

Du vil måske synes om nogle af de her salater:

Sommersalat med honningmelon og agurkCouscous salat med abrikos og krydderurterSommersalat med honningmelon og agurk

 

Salat med butternut squash

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest