Specier – opskrift på de sprøde småkager

Juleguf, Opskrifter på kager

Specier er noget af det bedste! Det er grundopskriften på helt enkle småkager, som i alt sin enkelhed består af mel, flormelis, smør og vanille. Aller helst rigtig vanille. Enten vanillepulver eller en vanillestang, hvis du kan opdrive det. Det er ikke alle vanillestænger der koster en bondegård. 

Det er flormelis der udgør sukkeret i specier. Det giver de helt rigtige småkager, som er uden sukkerkrystaller. Så enkel og så lækker og nogle af de småkager, jeg forsøger ikke at bage! Jeg kan nemlig  ikke holde fingrene fra kagedåsen, når først de sprøde specier  ligger klar. Jeg kan ikke!

specier

Klassisk opskrift på specier. Sprøde småkager med vanille, som er ekstra populære i julertiden.

Specier

Specier er en rigtig gammel småkage sag, som er blevet bagt i mange, mange år. Det er sådan en opskrift uden dikkedarer og specielle ingredienser. Det er måske det der gør den så god. Få, men enkle råvarer. Vanillestænger har I årevis været så urimeligt dyre, at de næsten ikke har været til at betale. Men det har ændret sig en smule. Og nu synes jeg egenlig godt, at man kan finde nogle gode vanillestænger uden at blive ruineret.

Og bager du specier er det her, du bør bruge den ægte vare.  Et alternativ er dog vanillepulver, som er ren vanillestang, bare tørret. Men jeg synes stadig ikke at det er helt lige så godt 🙂

Nogle mener at de sprøde småkager bør bages med margarine og andre hælder til smør. Jeg er klart til smør! Smagen af smør trænger let igennem i de sprøde småkager og det smager bare bedre end margarine! Skulle jeg mene?

Specier er der egentlig ikke den store tradition for at bage i min familie. Som barn i hvert fald  I det hele taget har der aldrig været tradition for at bage julekager  i mit barndomshjem. Den tradition har jeg selv startet med mine fire børn. Og det er jo hyggeligt, når duften breder sig. Og det vil jeg gerne give mine børn med på vejen.

Sådan bager du en klassisk opskrift på specier

Ingredienser

  • 1 stk. vanillestang
  • 230 gram smør
  • 230 gram flormelis
  • 300 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  • Flæk vanillestangen på langs og skrab vanillemassen ud. Med en kniv blandes vanillemassen med 3 spiskefulde flormelis.( På den måde skilles kornene ad)
  • Ælt alle ingredienser sammen til en fast dej. Rul til en lang pølse og dæk med husholdningsfilm. Lad den hvile i ca. 30 min. På den måde er den nemmere at skære i skiver.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og skær nu pølsen ud i skiver på knap 0,5 cm
  • Bag dem let gyldne i på 175 grader i ca. 10 minutter til de er let gyldne.
  • Afkøl på en rist og opbevar i en tæt kagedåse, når de er afkølet.

specier

specier opskrift

Enkel og lækker opskrift på de populære specier.

Andre gode opskrifter på småkager

Peberkager – de bedste julesmåkagerJulestjernekage med kanelJulekonfekt med marcipan og nougat

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest