Den her spinatsuppe er god på de travle dage, hvor du alligevel gerne vil have noget sundt indenbords. Spinat er lidt af en superfood og kan heldigvis nydes på så mange gode måder. Det her er bare én af dem.
Det er en nem og måske lidt anderledes suppe, når der kommer spinat i som ingrediens. Men det smager godt og holder … hele vejen.
Nyd for eksempel med frisk eller tørret chili og iskold creme fraiche på toppen. Måske et godt og groft brød til også. Enkelt, nemt og velsmagende.
Spinatsuppe
Ingredienser
- 1 løg
- 2 tsk. karry
- 200 gram frisk spinat(eller frossen)
- 2 stk mellemstore kartofler(velegnet til at koge ud)
- God olie eller snmør
- 2 dl creme fraiche 18 eller 38%
- salt/peber
- 3 spsk. pikantflødeost
- ca 6 dl boullionvandvand(gerne grøntsag eller høns)
- lidt citronsaft
Fremgangsmåde
- Skræl løget og kartofler og skær det i mindre stykker. Varm begge op i olie/smørret sammen med karry til løgene bliver blanke. Hæld spinaten ved og lad det "falde sammen". Kom boullionvand ved. Lad det simre i kort tid og blend det nu med stavblender eller lignende.Varm kort op med creme fraiche og pikantost og krydr/smag til med salt og peber og en smule citronsaft.
- Top med ekstra creme fraiche og måske lidt chili.
Flere supper
Suppe holder til de fleste anledninger. Fra hverdag til fest. Om sommeren og om vinteren.
Hvis du er lige så pjattet med cremet, lunende og lækre supper som jeg er kan du se mere lige her
Aspargessuppe, Gulerodssuppe med appelsin, Spicy hokkaidosuppe
0 kommentarer