Stegt aubergine på pande er skønt tilbehør til så mange retter. Ja egentlig synes jeg at det smager skønt, blot serveret med for eksempel hytteost og lidt rucolablade som en let frokost.
Perfekt tilberedt er stegt aubergine nemlig så lækkert. I øvrigt også godt som tilbehør til kød, ris, kartofler og så videre…
Aubergine kan med fordel saltes inden den tilberedes. Det gør man af to årsager. Det fjerner fugten og gør det nemme at stege aubergine uden at den koger i egen væde. Endvidere kan aubergine også være noget bitter og saltet kan hjælpe med at trække bitterheden ud. Husk i øvrigt altid at tørre både salt og væde af med køkkenrulle efter salt og aubergine har trukket. Regn med at det tager cirka mellem 10 – 30 minutter.
Stegt aubergine på pande
Stegt aubergine på pande
Ingredienser
- 1 stk. aubergine(ikke lille)
- salt
- olie/lidt smør
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær aubergine i skiver på ca. 0,5 cm Drys med en smule salt(ca. 1 teskefuld groft salt) på begge sider. Lad hvile i 10 min.
- Med fingre skrabes saltet af og skiverne tørres let med en køkkenrulle.
- Smør og olie- gerne en blanding heraf - bruses af og skiverne steger gyldne i ca. 6-8 min pr side på mellemvarme. Vend undervejs og hold øje med at de ikke brænder på. Fordel friskkværnet peber og måske lidt flagesalt. Servér kold eller varm som tilbehør.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter
Aubergine er i familie med kartoffel og tomaten, men smager jo ingenlunde derhen af. Aubergine smager meget lidt skønt rå, men lige så snart den er stegt på pande eller i ovn, bliver den lækre lilla plante noget så lækker, mild og blød i smagen.
Andre opskrifter med aubergine finder du lige her…
Ovnbagt aubergine i cremet tomatsauce, Baba ganoush, Salat med ramsløg og grillede auberginer
0 kommentarer