Stegt rosenkål med cheddar – Pandestegt rosenkål med cheddar.
Tilsæt revet cheddar til den pandestegte rosenkål og bare…. mums! Mad på ingen tid. Det er ikke den store videnskab, det er ikke tidskrævende. Det er bare en nem måde at lave et sundt og nemt tilbehør med rosenkål, som beholder sin grønne farve, når det tilberedes sådan her.
Pandestegt rosenkål med cheddar
Pandestegt rosenkål med cheddar
Ingredienser
- 200 gram rosenkål
- Olie og smør
- En lille håndfuld revet cheddar ost
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær de yderste blade af rosenkålet. Halver dem.
- Kom lidt olie og smør på en pande og vend de halverede rosenkål på panden i ca. 3-4 min. til de er let gyldne.
- Kom ost over og vend rundt på mellemvarme til det er smeltet.
Stegt rosenkål med cheddar – sprød og smagfuld pandestegt rosenkål
Om rosenkål
For mange har rosenkål et lidt blakket ry. Måske fordi mange har et billede af at rosenkål er noget de kun har smagt, overkogt og gråt! Det er skam! For rosenkål skal bestemt ikke overkoges eller oversteges, det skal blot steges et par minutter. På den måde beholder det et sprødt bid og den grønne farve.
I stedet for at pandestege rosenkål kan du vælge at blanchere dem. Så får de et ganske kort opkog, så de på den måde beholder farven og ikke bliver bløde. Sammen med en god klat smør, peber og flagesalt er det et lille kongemåltid.
De små og kuglerunde rosenkål indeholder C, E og A vitaminer og godt med fibre. Kål er generelt også kalkholdige og kalk er godt for vores knogler. Så spis løs!
Tip
Du kan i øvrigt udskifte rosenkål i den her opskrift ud med broccoli, fintstrimlet spidskål eller blomkål.
Andre grønne opskrifter
Grønt er godt og grønt er sundt og så pynter det på enhver tallerken. En tallerken uden grøntsager kan nemt blive lidt fesent at se på, men toppet med grøntsager i skarpe farver kan det blive den mest farverige tallerken.
Gratin med masser af grøntsager
0 kommentarer