Sunde banan is med chokolade og drys

Is

Nemme og sunde banan is.

Super nemt og sundere alternativ til is. Frossent banan, som du dypper i smeltet chokolade og ruller i sukkerbrændte mandler. Det smager mageløst godt, er så mega nemt og en fin måde at få et sundere alternativ til almindelig is, når is-trangen melder sig hos ungerne(eller dig selv!)

Du skal bruge følgende til sunde banan is:

  • Bananer(halveret, sat på en ispind og frosset ned i mindst 4 timer)(ispinde kan købes her: http://panduro.dk)
  • Smeltet chokolade(du kan. bruge mælke, mørk eller hvid chokolade)
  • Brændte mandler(knust/finthakket i en minihakker, foodprocessor eller lign.)
  • Dyp bananerne ned i et glas, hvor du har smeltet chokolade. Rul herefter straks banan/chokoladen hen over de knuste brændte mandler, som du har lagt på et bagepapir/tallerken. Nyd med det samme eller læg tilbage på frys, så du har dem klar, når trangen til de bedste sunde banan is melder sig.
  • Du kan også vende chokoladen i alt fra m og m`s, kokosmel eller hakkede mandler og nødder.

 

Sunde banan is

sunde banan is

Prøv de her frosne bananer dyppet i chokolade og brændte mandler. Det smager bare rigtig godt og herhjemme er de en hitter hos både børn – og voksne

sunde bananis

Her bananstykkerne dyppet i mælkeschokolade og rullet i hakket mandler og m&m´s

 

Lige nu er det efterårsferie og så trækker vi efterhånden mere og mere indendørs . “Hjemme-biograf”, som vi ofte laver herhjemme er en sikker favorit. Så finder vi en god film på Netflix og ser den sammen. Det er rart, men det der har slået mig, som lidt uhyggeligt er hvordan børnene tror at  ferie = søde sager!

Sig mig lige, hvem har lært dem det? At ferie = hygge = slik/søde sager. Det skræmmer mig lidt, men når det  så er sagt må jeg vist hellere kigge lidt indad(på mig selv og se min egen indflydelse på børnene.

Uhhh, det gør lidt ondt, den der “pillen i egen navle”. Det er altså mig og faren til de fire poder, der har lært børnene, hvad man fylder i sig, når man feriehygger. Kan man sidde med en skål med æblebåde og mandler, når man ser en film eller skal man have “noget lækkert” ala slik for at man “RIGTIG hygger!” Hmm… sidstenævnte er nok det billede jeg mest genkender.

Så må jeg faktisk sige, at de her sunde banan is er et ret godt alternativ. Jeg ved godt, at der er chokolade og  brændte mandler i, men mængden er altså ikke overvældende og de forekommer mig faktisk som en ganske tilforladeligt alternativ til “slikskålen” til vores filmstunder herhjemme…Vurder selv. Men jeg advarer! De er absolut vanedannende og smager rigtig godt.

Inspiration til anden is. Prøv:

https://benedictesmad.dk/jordbaeris/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest