Sunde banan is med chokolade og drys

Is

Nemme og sunde banan is.

Super nemt og sundere alternativ til is. Frossent banan, som du dypper i smeltet chokolade og ruller i krymmel eller hakkede nødder.  Det smager mageløst godt, er så mega nemt og en fin måde at få et sundere alternativ til almindelig is, når is-trangen melder sig hos ungerne(eller dig selv!)

Du skal bruge følgende til sunde banan is:

Sunde banan is

Super nem opskrift på frssent banan is med fyld. Se den nemme opskrift lige her.
Print opskrift Pin opskrift
2 timer 10 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 2 stk. bananer
  • ca. 100 gram chokolade
  • diverse krymmel

Fremgangsmåde

  • Halver bananer og kom på en ispind. Er de let bløde kan du vælge at fryse dem ned inden du kommer smeltet chokolade over( i en time eller to). Er de knap så bløde kan du komme smeltet chokolade over med det samme og da drysse med div. krymmel inde de fryses ned.
  • Smelt chokolade(jeg bruger gerne microovnen) og fordel på hver banan.
  • Drys med diverse krymmel eller hakkede nødder og kom på et stykke bagepapir. Frys med det samme.
  • Efter en time eller to er isen spiseklar.

Sunde banan is

 

 

 

 

sunde banan is

Prøv de her frosne bananer dyppet i chokolade og brændte mandler. Det smager bare rigtig godt og herhjemme er de en hitter hos både børn – og voksne

sunde bananis

Her bananstykkerne dyppet i mælkeschokolade og rullet i hakket mandler og m&m´s

 

Lige nu er det efterårsferie og så trækker vi efterhånden mere og mere indendørs . “Hjemme-biograf”, som vi ofte laver herhjemme er en sikker favorit. Så finder vi en god film på Netflix og ser den sammen. Det er rart, men det der har slået mig, som lidt uhyggeligt er hvordan børnene tror at  ferie = søde sager!

Sig mig lige, hvem har lært dem det? At ferie = hygge = slik/søde sager. Det skræmmer mig lidt, men når det  så er sagt må jeg vist hellere kigge lidt indad(på mig selv og se min egen indflydelse på børnene.

Uhhh, det gør lidt ondt, den der “pillen i egen navle”. Det er altså mig og faren til de fire poder, der har lært børnene, hvad man fylder i sig, når man feriehygger. Kan man sidde med en skål med æblebåde og mandler, når man ser en film eller skal man have “noget lækkert” ala slik for at man “RIGTIG hygger!” Hmm… sidstenævnte er nok det billede jeg mest genkender.

Så må jeg faktisk sige, at de her sunde banan is er et ret godt alternativ. Jeg ved godt, at der er chokolade og diverse krymmel i, men mængden er altså ikke overvældende og de forekommer mig faktisk som en ganske tilforladeligt alternativ til “slikskålen” til vores filmstunder herhjemme…Vurder selv. Men jeg advarer! De er absolut vanedannende og smager rigtig godt.

Inspiration til anden is? Se så er du kommet til det rette sted, for herhjemme bliver der ganske ofte eksperimenteret med forskellige hjemmelavede is.

Her er bare nogle af vores favoritter:

Rabarber ispindeVerdens nemmeste vandmelonisRegnbue is- skøn is med fine farverAnanasis opskrift

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest