Squash og feta rösti – grønne bøffer

Vegetariske retter

Squash og feta rösti – super nem opskrift på røsti af squash og feta. Spis dem som en slags vegetarisk frikadelle eller som tilbehør til kød- og fiskeretter. 

Røsti af squash og feta – nem opskrift på sprøde vegetariske frikadeller.

Squash må være en af mine yndlingsgrøntsager. Få andre grøntsager kan bruges til så meget som den agurkelignende grønne sag. Sådan helt frisk og rå er der egenlig ikke noget særlig spædende over squash.

Men så snart den tilberedes får den smag og sødme. Kom revet squash i brød eller boller og du får et brødværk, som holder sig fugtigt i flere dage (squashboller)  eller riv og kom i en klassisk squashkage toppet med en hvid frosting. Det er absolut en af familiens favoritkager og smager bare så vanvittig godt 🙂 (Svampet og lækker squashkage)

Om squash

Squash er en meget mager grøntsager og består primært af vand og A og C vitamin. Pga. det høje vandindhold anbefaler jeg at du grundigt dræner den revne squash inden du laver røsti af squash og feta. Det giver sprøde og faste squash frikadeller (eller hvad man nu skal kalde dem!). Er der for meget væde, risikerer man at de koger i vandet, når de steger. Vrid dem grundigt, hvis du er i tidsbekneb eller lav grøntsagsfarsen nogle timer før den skal bruges. Så vil det resterende vand løbe fra og lægge sig i bunden. Det kan så hældes fra inden de formes og steges.

Squash og feta rōsti

Sprøde og lækre Squash og feta rōsti. De grønne vegetariske bøffer er med feta og revet squash og kan spises som en slags frikadeller eller som tilbehør til fisk og kød.

Squash og feta rösti

Squash og feta rösti

Opskrift på sprøde og lækre vegetariske røsti af squash og feta
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • ca. 250 gram revet squash
  • 100 gram feta(smuldret)
  • 3,5 spsk. hvedemel
  • 0,5 dl. finthakket mynthe

Fremgangsmåde

  • RIv squash og drøn grundigt ofr vand. Enten ved at køre igennem et rent viskestykke eller pres i hænderne.
  • Vend den revne squash og vend med finthakket mynte, salt, peber og mel. Smuldr fetaen og vend med de øvrige ingredienser.
  • Form ca. 10 bøffer med hænderne og steg på en stegepande i olie og smør.
  • Steg først på mellemvarme i nogle minutter pr. side. Til sidst skrues op for høj varme, så der dannes en sprød overflade.
  • Tip. Du kan sagtens lave "farsen" nogle timer før. Fordelen kan være, at den væde der måtte være tilbage i den revne squash lægger sig i bunden. En væde vi ikke ønsker, da det eller s er svært at få röstierne sprøde.

Squash og feta rösti – opskrift på sprøde vegetariske frikadeller og

Andre grønne opskrifter

Spicy suppe med kokosmælk(vegetar),

Tortillas – vegetarisk med bønner og dip

Vegetar bøf med majs og koriander

Squash og feta rōsti

Tip

Du kan med fordel lave farsen i flere timer før den skal tilberedes, da væden fra squash frikadellerne vil løbet fra. Du kan også sagtens lave dine squash og feta rösti og fryse dem nem eller komme i køleskabet. Blot de opbevares inden spisning. Så er de bedst.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest