Svesker og æbler til and – se her mine to bud på, hvordan du nemt kan tilberede det lækre tilbehør til juleanden – sveske og æblekompot.
Det hører sig ligesom til, ikke? At servere andesteg eller andebryst med både æble og sveskefyld. Der er to måder, hvorpå du kan lave det. I ovn eller i gryde, afhængig af om du laver anden som helstegt i ovn eller som andebryst på pande. Uanset hvad du foretrækker er det dejligt og julet og opskrifterne kan du se nedenfor.
Inspiration til julemaden
Find opskrifterne du måske står og mangler lige her.
Brunede kartofler, Stegt andebryst på pande, Klassisk rødkål
Svesker og æbler til and
Svesker og æbler til and
Ingredienser
- 4 stk. æbler(i tynde både, med skræl hvis pæn)
- 250 gram svesker
- salt og peber
- 1 lille skalotteløg(tynde både)
- 2 spsk. smør(hvis i gryde)
- 3 spsk. portvin(kan undlades)
- en smule citronsaft(kan undlades)
Fremgangsmåde
Æble-sveskekompot tilberedt i ovn ved andesteg
- Skær æbler og løg i tynde skiver og kom, sammen med svesker i andestegen inden den steges. Luk hullet helt, så fyldet bliver heri. Når stegen er færdigstegt, tages fyldet ud og røres eventuelt med portvin.
- Bruges ikke vin, undlades det og fyldet serveres varmt, fra det skårne andesteg. Krydr med salt og peber og kom citronsaft ved, hvis den mangler syre.
Æble-sveskekompot tilberedt i gryde ved andebryst
- Skær løg og æbler i tynde både. Smelt smør og vend æbler i smørret. Kom svesker ved og læg låg på. Lad simre i ca. 3 - 5 minutter på lidt under mellemvarme.
- Tilsæt salt, peber og smag eventuelt til med lidt citronsaft, om den mangler syre. Portvin kan tilsættes herefter. Kom et par spiseskefulde af stegefedtet fra panden i gryden. Servér
Flere madopskrifter?
Så er du velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra.
Høres vi ved?
Kærlig hilsen Benedicte
0 kommentarer