Hjemmelavet rødkål.
Det er faktisk ganske nemt at lave en hjemmelavet rødkål selv. En rødkål som i øvrigt smager noget bedre end den færdigbragte. Rødkålen er perfekt til julens ande og flæskestege, men er selvfølgelig også skønne til de klassiske gamle danske retter. Året rundt.
Den hjemmelavet rødkål er sødet med både honning og appelsinsaft, det smager dejligt op mod eddiken. Den færdige rødkål kan i øvrigt holde sig i op 3 uger i en helt ren og lufttæt beholder. Derfor kan man med fordel lave en dobbelt portion og så tage frem til dagen, hvor tiden er knap.
Hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål
Ingredienser
- 50 gram smør
- 500 g fritsnittet rødkål
- 7-8 spsk. eddike- gerne æble eller balsamicoeddike
- 1 dl vand
- 2 spsk. ribsgelé
- 3 tsk. honning
- 1 stk. appelsin(saften heraf)
- 1 nip salt
- peber
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste blade på rødkålen
- Snit fint. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har.
- Smelt smør og sauter kålen i et par minutter til den falder sammen.
- Kom sukker, eddike, peber, appelsinsaft, ribsgelé salt, honning i gryden. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad simre i ca. 25 min. men op til 1 time på lav varme.
- Smag rødkålen til og servér.
Flere lækre opskrifter til julens mange måltider?
Jeg holder så meget af den søde juletid. Både de mange lækre måltider vi deler med venner og familie, men ikke mindst det traditionelle og velkendte som de mange måltider indeholder, når de serveres som mange af de retter vi kender. Alt fra julens stege, julekager, brunede kartofler. Ja, bare alt det gode.
Vil du se inspiration til flere gode opskrifter? Så har jeg gjort det nemt for dig og linker til nogle af julens klassiske opskrifter lige her.
Rødkålssalat – dejlig til julemaden, Brunede kartofler, Risalamande
Velbekomme!
Mange madglade hilsner, Benedicte
0 kommentarer