Syltede citrusfrugter – søde og let syrlige appelsiner og citroner.
Den her opskrift på syltedecitrusfrugter er helt perfekt at have på køl, da den kan bruges til så meget slags mad. Personligt nyder jeg de syltede citrusfrugter på alt fra pandekager, skyr, yoghurt naturel, chiagrød og havregrød. Den sød-syrlige citrus kompot smager bare godt til det hele. Hov! Og hvad med på et ostebord. Det holder altså! Både til en stærk, men også en mild ost. Prøv selv!
Syltede citrusfrugter
Syltede citrusfrugter
Ingredienser
- 4 stk appelsiner (økologisk)
- 5 dl. vand
- 400 gram sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 tsk. melatin(til at tykne)
Fremgangsmåde
- Kom kogende vand over citrusfrugterne og sæt på køl i ca. 8 timer. (det fjerner lidt af bitterstofferne)
- Skær de opløste citrusfrugter i meget tynder skiver og kom i en gryde med vand, vaniljesukker og sukker(men hold igen med 3 spsk. sukker).
- Lad simre uden låg i ca 30 minutter . Rør melatin med den resterende sukker og kog nu op. Lad det simre i et par minutter til det tykner. Kom i rene glas og opbevar på køl. Er glassene helt sterile og skoldet kan de holde sig på køl i 2-3 uger.
Du vil måske være interesseret i nogle af deler opskrifter:
Blomme marmelade, Jordbærgrød, Pære og æblemos
Flere opskrifter fra Benedictes Mad?
Du kan skrive dig op til at modtage mine nyeste opskrifter her på siden. Så får du, kvit og frit, mine nyeste opskrifter direkte i din indbakke. Ikke dårligt, vel?
Mange hilsner, Benedicte
0 kommentarer