Kom dressing med tahin i pitabrød fyldt med falafler eller top på en salat med kål og grøntsager. Som en dressing over bagte grøntsager eller som dip til ovnbagte kartofler. Den er så dejlig nem at lave og tager max. 10 min. af din tid. Og det er højt sat!
Tahin dressing, smager helt som sin egen! Altså jo slet ikke som en klassisk dressing fx. rørt op med creme fraiche. Men den holder altså max! Den er dejlig cremet og smager bare godt på de fleste slags salater.
Tahin (eller tahina, som andre kalder det)har jeg gerne på lager. Det er jo grundstenen i en klassisk hummus og kan holde sig længe på køl. Jeg bruger gerne den fra Urtekram, det både den saltede og den usaltede. Den synes jeg fungerer ganske godt til både humus og Tahindressing. Men prøv dig frem. Måske har du et andet mærke du foretrækker
Tahin dressing
Tahindressing
Tahindressing
Ingredienser
- 60 gram tahin (jeg bruger gerne urtkrams tahin- både den saltede og usaltede)
- 1 fed hvidløg(fintrevet)
- 2 stk. citroner(saften)
- 1 dl. vand
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom tahin i en skål og rør. Kom de øvrige ingredienser ved og pisk grundigt til en cremet og mælkehvid farve. Smag til med salt og peber.
- Opbevar i en rent glas med låg eller en lille flaske. Den kan snildt holde sig på køl i op til en uge.
Dressinger! Altid dressinger.
En enkel salat kan gå fra at være meget lidt mættende og let halvkedelig til et helt anstændigt måltid, hvis det toppes med… en dressing.
Skal det gå ultra stærkt og være børnevenligt rører jeg en klassisk dressing sammen af creme fraiche, salt, peber, citronsaft og masser af hakkede purløg eller persille. Så kan det forvandle en enkelt måltid om til at smage af meget mere….
Andre dressinger:
Citronolie dressing, Cremet fetadip, Skøn chilimayo dip.
Og jeg sidder her og prøvet at linke til nogle af mine aller bedste opskrifter på dip og dressinger. Men det kan jeg bare ikke. For selvom de opskrifter der ligger herinde er meget forskellige er de også skønne alle sammen, synes jeg. Søg løs herinde og find din egen favorit. Hvadenten du er til de simple, de spicy, de klassiske, de cremede, de klare eller…?
Tak fordi du læste med,
Kh. Benedicte
0 kommentarer