Cremet tunmousse med husblas. En skøn klassiker, som jeg har serveret for så mange mennesker efterhånden. Ganske enkelt fordi at den smager rigtig dejlig og samtidig er så hurtig at røre sammen, sætte på køl og servere med et stykke ristet brød til forret.
Det holder altså bare og er samtidig en delikat og smuk forret, hvis den serveres med dild, salat eller andre grønne blade.
Tunmousse med husblas
tunmousse med husblas
Ingredienser
- 200 gram dåsetun- måde i vand eller olie kan bruges
- 1 dl god mayonnaise
- 1 dl creme fraiche - gerne 18 eller 38 %
- 1 citron- halvdelen kommer i, den anden del serveres med den færdige
- 1 bundt dild
- salt og peber
- 2 blade husblas
Fremgangsmåde
- Udblød husblas i kold vand i en skål
- Dræn væde fra tun og kom i en skål
- Rør tunen med arme fraîche mayo, citronsaft. Brug en gaffel, sådan at tunen er helt findelt.
- Pres vandet af husblas og smelt i en gryde. Kom den smeltede husblas i tunblandingen og krydr med salt og peber
- Kom i en form eller i portinsglas og sæt på køl i ca. 2 timer til tunmoussen er stivnet og fast. Pynt med rigeligt med dild og citronbåde eller skiver.
- Servér fx. med skiver af ristet franskbrød eller toastbrød eller top også med rejer.
Tunmousse med husblas eller andre forretter
Den her opskrift på en tunmousse med husblas er en klassiker. Men har du lyst til at finde inspiration til andre nemme forretter, som enten du, familien eller eventuelle gæster vil synes om, så se mere lige her. Det er dejligt festligt at servere en forret, når det skal være ekstra godt. Det giver gæster en oplevelse af at være ventet. Og personligt? Så synes jeg at fisk er noget af det lækreste at starte en god middag med
Lakserilette, Tunsalat med skyr, Blinis med stenbidderrogn
Mere madisnpiration
Ønsker du flere opskrifter og madinspiration? Så er du kommet til det rette sted, for jeg ønsker mere end noget andet at du finder din nye yndlingsopskrift lige præcis her! Mad, madopskrifter og madkokkerering må nemlig gerne være nemt. Med velsmagende mad er livet en fest!
Du er velkommen til at gøre ligesom mange andre før dig. De har nemlig skrevet sig op til at modtage en mail, når der er ny mad opskrift herindefra. Det er selvfølgelig helt kvit og frit og gøres i den grå kasse på forsiden herinde.
Håber at vi høres ved…
Hilsen Benedicte
0 kommentarer