Læskende citrus limonade

Alt det andet, Hjemmesyltning

 

En citrus limonade så  frisk og læskende kommer der ud af den her portion limonade. Appelsin og citrus skal end ikke skrælles, men blot koges med.  Det giver en kraftig, men ikke bitter limonadesaft. Ingefær giver en dejlig modspil til de søde og syrlige citrusfrugter og giver en friskhed til saften.

Saften tager seriøst ikke lang tid at lave og resultatet er jeg ret begejstret for. Saften er ret koncentreret, så den er mere drøj i brug end en almindelig købe saft.

Jeg laver gerne en dobbeltportion og som kommer jeg halvdelen af den færdige limonade i en pæn flaske. Det synes jeg fungerer så fint i stedet for en blomst, hvis jeg skal ses med med god veninde. At komme med noget hjemmelaet, som modtageren (forhåbentlig)bliver glad for. Det synes jeg holder!

Limonade med citrusfrugter

Når jeg har et par flasker limonade klar, opbevarer jeg dem altid på køl- det øger holdbarheden. Udover at drikke den som helt almindelig, men læskende saftevand er ved at komme den i en kold kogende vand, i stedet for et glas thé. Den kan også kommes over en portion skyr eller græsk yoghurt. Det smager himmelsk! Prøv dig frem og se hvordan du foretrækker din citrus limonade.

citrus limonade  citrus limonade

 

Lemonade med citron

Nem og frisk opskrift på limonade med citron og ingefær
Print opskrift Pin opskrift
1 t 15 min
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 1 stk. appelsin( i fine skiver)
  • 2 tsk. citroner
  • 1 stk. ca. 30 gram ingefær(skrællet og i skiver)
  • 200 gram sukker

Fremgangsmåde

  • Skær citronfrugterne i tynde skiver. Kassér den hvide del af hver ende. Gør det samme med appelsinen.
  • Skræl ingefær og skær i grove skiver.
  • Kom ingefær og frugter i en gryde med 1 liter vand.
  • Sæt i kog med sukker og lad det hele simre i ca. 1 timer under låg.
  • Lad blandingen afkøle og kør igennem en si. Kom saften på flaske og opbevar på køl.

Citrus limonade

og andre hjemmelavede lækkerier.

Der er noget over at sylte og koge i sit eget køkken. Jeg synes det giver noget helt særligt, når saften er hjemmelavet, marmeladen hjemmekogt  eller de syltede agurker er syltet hjemme. Man bestemmer selv mængden af sukker og øvrige tilsætningsstoffer og ofte smager det altså bare bedre.

En burger med lynsyltede rødløg eller agurkesalat smager bare 100 gange bedre. Eller en skive grovbrød med  peanutbutter og hjemmelavet  hindbærmarmelade. Det er børnene ellevilde med.

Herinde ligger efterhånden adskillige opskrifter på hjemmelavede marmelader, saft  med mere og ønsker du inspiration kan du finde dem under kategorien hjemmesyltning eller se bare nogle af mine favoritter lige her:

Marmelade med æble og havtornNem agurkesalat(på 10 min.)Syltede rødløgDen bedste rabarbersaft

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest