Nem opskrift på brunkager – mine aller bedste brunkager. Sådan en jule opskrift jeg vender tilbage til igen og igen og igen.
Jeg laver gerne en dobbeltportion og fryser så halvdelen ned. På den måde kan jeg trylle en bageplade frem på ingen tid. De færdigbagte brunkager kan i øvrigt holde sig i op til en måned i en tæt kagedåse. Ikke at det sådan hænder så ofte at det gør noget. For spist? Det bliver de ganske hurtigt. Tro mig de gør…
Brunkager
Brunkager
Ingredienser
- 240 gram blødt smør
- 130 gram sirup(mørk eller lys)
- 230 gram sukker
- 2 spsk. nelliker
- 2 spsk. stødt kanel
- 500 gram hvedemel
- 1 spsk. potaske
- 40 gram vand
- 50 gram mandelstykker
Fremgangsmåde
- Smelt smør, sukker og sirup på middelvarme. Køl let af.
- Rør potaske med vand. Kom alle ingredienser, også sirupsblandingen i en røreskål og rør det hele igennem.
- Saml dejen og del i tre lige store bidder Hver klump bør veje ca. 400 gram. På den måde er det nemme at lave kager med nogenlunde samme størrelse.
- Rul til pølser og kom i husholdningsfilm. Hver pølse bør være ca. 20-25 cm lange. Kom på køl i ca. 30 min.
- Skær i tynde bidder og læg på en bageplade med bagepapir. Kagerne bages på 200 grader alm. ovn(ikke varmeluft) Bages i ca. 6-8 min. pr plade.
Gammeldags brunkager
Sprøde brunkager opskrift
og andre julekageopskrifter….
Julebag må der til i det lille hjem, når juletiden nærmer sig eller er godt i gang.
Jeg elsker duften af hjemmebag, ikke mindst omkring juletid. Det bringer mine egne tanker tilbage på en dejlig barndom og traditionerne også. Samme traditioner som jeg ønsker at videregive til mine egne fire børn. Fra Axel på 6 år til Elisabeth på 17 år. Ingen kan modstå duften OG smagen af de skønne kager. Det her er min enkle grundopskrift på brunkager. Den er ikke tilsat alverdens anderledes ingredienser og smaggivere, men det er alligevel den der holder år efter år og den eneste mine børn vil have at jeg laver. Så sådan bliver det! Hvorfor lave om på noget der bare fungerer?
Er du kommet endnu mere i bagehumør? Så fortvivl ej. Herinde finde du flere opskrifter. Prøv nogle af mine andre lækre julesmåkageopskrifter, som jeg altid laver. Om og om igen…
Vensysselske pebernødder, Specier – opskrift på de sprøde småkager, Honninghjerter – søde og nemme, Sprøde pebernødder med fuldkornshvedemel
Mere julebageværk? https://benedictesmad.dk/pebernoedder-med-fuldkorn/
Den opskrift har jeg prøvet. Bliver afprøvet igen til næste jul.
Lyder så dejligt. Tak :o)