Risotto med trøffelolie er en helt enkelt italiensk klassiker, som de få ingredienser til trods, smager herligt. Jeg elsker det italienske køkken. De enkle retter med så meget smag. Absolut mit yndlingskøkken. Hvad er dit mon?

Ristotto er en dejlig italiensk klassiker, sonde fleste elsker og det forstår jeg sandelig godt. Den siges at stamme fra den nordlige del af Italien, så vidt jeg ved.

I den her udgave bruges en god trøffelolie, men friske eller tørrede trøfler kan selvfølgelig også bruges. Så brunes de let af sammen med løg. En 100 gram ville være passende til denne portion. Men har du en god trøffelolie er det bare også helt perfekt, synes jeg. For at lave den bedste risotto bør man bruge en form for risottoris, som for eksempel arborie eller caranoli. Stivelsesindholdet i netop de her ris er med til at give den cremede risottoret, hvor risene ikke er udkogte, men beholder konsistensen efter tilberedning.

Risotto med trøffelolie

Risotto med trøffelolie

Risotto med trøffelolie

Risotto med trøffel

opskrift på en enkel italiensk risotto med trøffelolie. Nyd som en forret eller en let hovedret med en mozarellasalat og brød
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 2 portioner

Ingredienser

  • 1 dl risotto ris- fx. arborie ris
  • 4 dl grøntsagsboullionvand
  • 2 stk alm madløg- finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • salt
  • peber
  • 3 spsk. god trøffelolie- måske lidt mindre, så tilføj lidt løbende
  • basilikum eller persille til servering
  • 8 spsk god tør hvidvin
  • 200 gram revet parmesan

Fremgangsmåde

  • Boullion og vand opløses
  • 1 spsk. trøffeloleolie varmes op og hvidløg og løg vendes et par minutter til bløde.
  • Kom ris ved og vend rundt. Tilsæt nu løbende boullionvand til indtil væden er absorberet. Kom evt hvidvin ved. Bliv ved indtil risene er perfekt cremede, men stadig har bid. Det tager fra 15-30 minutter afhængig af prismærke
  • Kom revet parmesan ved og smag til med ekstra trøffelolie, salt og peber
  • Top med grønne blade, som basilikum eller persille og måske lidt ekstra parmesan

Andre enkle, men velsmagende opskrifter

Mad må gerne være lidt nemt nogle gange, ikke? Det er i hvertfald min overbevisning. Ikke mindst i hverdagen, når tiden er lidt knap. Er du med på ideen kan du finde andre nemme retter, udover den her opskrift på risotto på min madside. Eller se mere lige her

One pot kylling med risSprød salat med røde risOne pot med nudler

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest