Selleribøf opskrift – sprøde udenpå og med masser af smag inde i fra den revne selleri.

Jeg synes de smager så vildt godt og spiser dem mindst lige så gerne, som jeg ville nyde en klassisk bøf eller et stykke kylling. Jeg kan godt lide den sprøde overflade, sådan synes jeg den er bedst, men du kan sagtens vælge at stege selleribøfferne på helt lave temperaturer. På den måde bliver de knap så gyldenbrune.

Selleribøfferne får ikke en gennemtrængende smag af selleri og sådan synes jeg nu også at det er bedst. Smagen er mild og lækker og overfladen sprød. Måske får du lidt “lilla ble og trompetbukser i 1970 ´erne” – tanker, når du hører ordet sellerbøffer?

Det er en skam for de er så meget mere end det og smager forrygende. Giv smæk på smagen ved at tilføre spidskommen og chili eller lav den enkle og klassiske udgave hele uden. Det er op til dig.

Velbekomme….

 

Selleribøf opskrift

Selleribøf opskrift

Selleribøf opskrift

vegetariske bøffer med revet selleri. Nem og lækker opskrift på sprøde selleribøffer
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram revet selleri
  • 100 gram revet ost- fx. mozzarella
  • 100 gram almindelig rasp- ikke panko
  • 100 gram havregryn
  • 3 fed fintrevet hvidløg
  • 1 tsk. knust spidskommen - kan udelades
  • 2 stk. æg - ved alm. størrelse
  • flagesalt, friskkværnet peber og evt. tørret chili

Fremgangsmåde

  • Skræl selleri og riv fint på råkostjern
  • Vend med rasp, havregryn, ost. revet hvidløg, æg og krydderier. Lad gerne hvile i 10 min.
  • Form 8 mindre selleribøffer eller 4 store. Giv et tryk, så de ikke er forhøje. Steg gyldne i rigeligt med olie, smør eller en blanding. De er færdige når overfladen er sprød og gylden og fyldet gennemstegt og sammenhængende.

Selleribøf opskrift

selleriboef

Tilbehør til selleribøffer

Nyd som du normalt ville servere klassiske bøffer lavet af kød. Alt fra pastasalater, til kartofler og ris smager godt til. En god salat med dressing er heller ikke at foragte og du kan også vælge at stege selleribøfferne lidt mindre,som små kugler og servere i et pitabrød eller en mexiwrap. Det holder også. Så kan de fyldes med finthakket grøntsager og måske en  Creme fraiche dressing med purløg eller en Goma dressing.

Flere vegetariske retter

Vegetarisk kødsovsVegetariske frikadeller med kikærterVindaloo – vegetarisk udgave

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest