Svinemørbrad med bacon og pesto – dejlig, nem og festlig mad. Måske som mad til de helt gode og almindelige hverdage eller til lørdagsmenuen med besøg af gode venner eller familie?
Sender du grøntsager og kartofler med i bunden af fadet, har du samtidig gjort det ekstra nemt for dig selv. Så får det grønne tilbehør dejlig smag fra kødet og er samtidig færdig på samme tid.
Sådan laver du en svinemørbrad med bacon i ovn
Svinemørbrad med bacon
Svinemørbrad med bacon
Ingredienser
- 1 kg. svinemørbrad
- 150 gram pesto(grøn eller rød)
- 200 gram baconskiver
- ex. 800 gram babykartofler(I halve)
- 300 gram grøntsager(fx. rosenkål, peberfrugt, rødløg)
- salt og peber
- 3 tsk. timian(eller et par friske kviste)
Fremgangsmåde
- Afpuds mørbrad, hvis nødvendigt. Smør pesto på den øverste del af kødet. Rul bacon om kødet - gerne hele vejen rundt. Krydr med salt og peber og drys med tørret timian eller kviste af timian.
- Du kan nu vælge at tilsætte grøntsager og kartofler i bunden af fadet. Det giver de mest smagfulde grøntsager og kartofler og er samtidig nemt. Du kan selvfølgelig også undlade og blot stege kødet.
- Kom i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 40 min. til kødet har en gennemsnitstemperatur på ca. 65 - 70 grader. Ved 65 grader bliver kødet medium og ved 70 grader gennemstegt
- tip.Du kan også vælge at langtidsstege kødet - også med grøntsager. Steges på ca. 80 grader i op til 6 timer til samme midtertemperatur. Der kan evt. skrues op på temperaturen til sidst, til rette midtertemperatur.
Du vil måske også være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Salater skal der til. Et måltid må gerne bestå af salater som tilbehør. Sprøde og smukke salater. De behøver ingenlunde at være særlig avanceret og besværlige at lave. Selv den aller mest enkle en af slagsen, giver tallerknen ekstra farver og fylder en med sunde sager. Faktisk synes jeg at en total klassisk udgave med salatblade, agurker og tomater er noget af det bedste i alt sin enkelhed.
Det her er nogle af mine favoritter:
Nem sommersalat med ærteskud og melon, Spidskålssalat med rødbeder – frisk vintersalat, Sommersalat,
Tak fordi du læser med. Det ville gøre mig super glad, hvis du sender stjerner afsted på opskriften, når den er prøvet af. På den måde kan andre se at den er afprøvet.
Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive en kommentar til opskriften. Så er det jo næsten ligesom at nyde en kop virtuel kop kaffe sammen 🙂
Madglade hilsner,
Benedicte
Jeg overvejer at lave denne ret, men jeg har aldrig lavet pesto. Hvilken pesto vil egne sig i denne opskrift? Har du evt en god opskrift på pesto? Jeg skal lave til 8 personer. Hilsen Grethe
Jeg vil sige at du sagtens kan købe en god hjemmelavet posto- måske en der er lavet på pinjekerner og ikke solsikkekerner. De er lidt dyrere men gode. Ellers ka jeg anbefale den her https://benedictesmad.dk/basilikumpesto/
Mange hilsner Benedicte
Lavede kartofler og gulerødder i bunden og fyldte hvidløgsost i
Hej 😊
Lyder også så dejligt. Tak for at dele. Får da i øvrigt helt lyst til at lave den her ret igen i weekenden. Med gulerødder og måske andre grøntsager?
Mange hilsner, Benedicte