Majskolber med kryddersmør – sprøde majs på grill – med lækkert hjemmerørt kryddersmør.
Majskolber med kryddersmør
Det er smagen af sommer og efterår, når butikkerne bugner af majskolber og man kan slæbe fyldte poser hjem af de store gule majskolber.
De kan koges og grilles de skønne søde, sprøde og solgule majskolber. Det er en af de bedste måder at lave nemt tilbehør til maden som både børn og voksne elsker.
Jeg foreslår at du beregner en hel majskolbe per person. De skal såmænd nok blive spist. Skulle det utænkelige ske og du ender med et par majskolber til overs kan du sagtens spise dem dagen efter. Så kan de med fordel ristes, meget gerne i en smule af kryddersmørret på en pande. Servér gerne med en smule mere af kryddersmørret. Det er læks!
Majskolber med kryddersmør
Ingredienser
- 4 stk. majskolber
- 100 gram blødt smør
- ca. 3 spsk. finthakket salvieblade
- 1 fed hvidløg(fintrevet)
- 3 spsk. finthakket purløg
- salt pg peber
Fremgangsmåde
- Rør det bløde smør med salvie, finrtevet hvidløg og hakket purløg. Krydr med friskkværnet peber og flagesalt.
- Griller du majskolberne bør de ligge i blød i rigeligt med vand i min. 20 min. Læg en tallerken over, så de bliver under vand. På den måde, sikres det at de koger i bladende og ikke brænder af.
- Griller du majskolberne bør de grilles med skræl på i ca. 20 min på indirekte. De er klar når de er brandvarme og majskernerne er blvet fine gule.
- Majs koge? Skal majsene koges skal skrællen pilles af inden majsene dampes i en gryde halvt dækket med vand i ca. 5-10 min. af hængig af størrelse.
- Kryddersmørret kan også røres sammen af basilikum/ persille, basilikum/ finthakket rødløg, fintrevet hvidløg/rødløg. I det hele taget kan det meste bruges, så prøv dig frem ud fra fine favortit krydderurter og hvad du har på lager.
Majs kolber opskrift
Står du mangler inspiration til andre opskrifter på tilbehør. Så har jeg en masse bud på lækre og ganske ofte opskrifter der er lige til at går til.
Ofte er det tilbehøret der gør det hele og er jeg i periode, hvor jeg spiser og serverer ekstra mange grøntsager kan jeg sagtens finde på at lave flere forskellige tilbehørsretter og servere det som én samlet ret. Så er det bare at plukke ud efter årstid.
Majskolber som tilbehør
Èn ting er dog sikkert. Aldrig et måltid uden salat. Om vinteren er det typisk kålsalater jeg sætter på bordet. Salater med spidskål er hit nummer et og kan varieres i en uendelighed.
Sommeren byder på friske bær, som smager af så meget mere end de gør i vinterhalvåret. Meloner som vandmeloner, honningmelon og galiamelon er dejligt i salater. Se nogle af salaterne lige her:
Vintersalater
Salat med spidskål og pærer, Sprød salat med blomkålsris, Spidskålssalat med blommer og mandler
Sommersalater:
sommersalat med ærteskud og melon, Enkel sommersalat, Salat med melon og avocado
0 kommentarer