Mine bedste mangoopskrifter

Alt det andet, Desserter, Vegetariske retter

Opskrifter med mango. Mine bedste mangoopskrifter har jeg samlet lige her. For jeg er vild med den søde, sunde frugt. Og hvis du er lige så begejstret som jeg, kan du blot læse videre…

Jeg elsker mango og det samme gør resten af familien. Mango er sødt, sundt og spækket med vitaminer.

Mangoer kan købes spiseklar og de kan købes umodne. Jo mere modne, desto mere smag og sødme. Første gang jeg smagte mango, altså sådan hvor den virkelig var en vigtig del af retten, var way back for mange år siden, da jeg rejste rundt som backpacker i Thailand.

I Thailand dyrker de selv mangoer og spiser dem derfor meget. I Bangkok og andre byer kan man købe poser af papapaya, ananas og mango. Masser af mango.

Mango er også en del af den let mærkværdige og søde ret “Sticky rice and mango”. Måske var det ikke de bedste udgaver af rette her jeg smagte dengang. Måske findes der bedre?

Det er mange år siden, at jeg har været i Thailand, men mon ikke de stadig spiser mangoer og tilbyder det på hvert et gadehjørne.

 

I februar kom vi hjem fra Australien. Fem uger først i New Zealand for herefter at slutte af med to uger i Australien. New Zealands klima minder på mange måder om vores. De dyrker selvfølgelig masser af kiwier og har masser af jordbær i deres sommer, men ellers ikke så mange eksotiske frugter. Hvad jeg så ihverfald.

Men Australien? Halleluja! Det var noget. Klimaet er fantastisk til at dyrke f.eks. mangoer. Her var mangotræer langs vejene. Desværre var det slut januar og mangoerne var ved at være til den overmodne side, så vi måtte nøjes med at købe dem.

opskrifter med mango

I vores rejse til Australien kørte vi forbi masser af mangotræer. Det var slut januar og de var desværre lidt til den modne side.

Opskrifter med mango

Men hvilke lykke det ville være, hvis man kunne dyrke mangoer herhjemme. Det ville være skønt.

Jeg bruger mango i salater, pureer, kager eller som tilbehør til en karryret ala ristaffel. Her er nogle af mine absolutte mangoopskrifter. Dem kan du se lige her.

Den her kage, som er spækket med søde små modne mangotern. Det giver sødme og saftighed til den her klassiske kage, som sammen med kokosmel giver en skøn kage!

Skøn og saftig kage med mango

Mango, avocado og rejser er en fint mix, som fungerer godt sammen. Du kan sagtens tilføre peberfrugt og andre salatsorter for en mere fyldig udgave. Den her er bare enkel og helt perfekt som f.eks. en sund og nem forret.

Lækker mango-avocado- rejesalat

I Australien boede vi i en by udenfor Cains, som hed Port Douglas. Den hyggeligste lille by, med få butikker, men flere gode spisesteder.

Vi fandt en sted, som lavede sunde fastfood retter, som holdt max! Lækre frugtsalater, avocadomadder, wraps med sunde sager, friskpressede juices og smoothies og det bedste? En chiagrød toppet med müsli og en mangopuré. Det mix. Oh da!

Da jeg var hjemme igen i mit eget køkken på den anden side af jordkloden forsøgte jeg mig frem til en kombi der kunne matche op med lige præcis den mangopuré jeg fik lige der i Port Douglas. Det lykkedes faktisk rigtig godt. Resultatet er lige her:

Mango puré- skøn på grød, skyr og brød

Chiagrød mig her, chiagrød mig der. Bare chiagrød på 1000 måder. Jeg er vild med chiagrød – og det er Elisabeth heldigvis også blevet. Så er jeg ikke ene om at leve af de sunde gode chiagrød.

Chiagrød med mango yoghurt

Mango i en smoothie. Bare fordi smoothies er en genial måde at køre lækre frugter og grøntsager ind.

Cremet mango smoothie (med havredrik)

Tørret mango er som slik. Den kan købes i de større supermarkeder, smager som slik og er bare for læks i en læskende sorbet is, som den her sorbet is med mango.

sorbet is med mango

 

 

Opskrifter med mango

Mango frugt og vitaminer

Der findes mange forskellige sorter og typer af mango. De kan  have alverdens former, som runde, ovale og  pæreformet.

Farven kan variere fra grønne og gulgrønne til røde og orange.  Frugtkødet er dog altid gult og smagen er  sød. Jo mere moden, desto mere sød og frugtsukkerholdig.

Mango har et højt indhold af B- og C-vitamin og har et meget højt indhold af A-vitamin.

Mangofrugten har et højt indhold af fosfor, jern og kalcium(mineraler). Derfor er mangoen også en vigtig del af kosten i mange lande.

Ps. 

Jeg vil ikke gå ind i en klimadebat her. Jeg ved godt, at mangoen ikke hører til de co2 neutrale og skal fragtes langvejs fra, før de lander i butikkerne i DK. Her på siden er det mad og opskrifter det drejer sig om. I hvertfald for nu.

 

Nyeste opskrifter: pinterest, facebook og Instagram. Her kan du finde mine nyeste opskrifter.

Tak for at du læste med,

Benedicte 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest