Entrecote – tilberedning af det møre stykke kød, som sidder på ryggen af koen og er skåret af oksefilet. Det hedder entrecôte, da ordet er fransk og betyder “mellem ribben”
Det er et perfekt stykke kød til både stegning på pande og på grill. Fedtmarmoreringen giver perfekt smag til kødet og sikrer et mørt stykke kød. De færdigstegte entrecote bøffer kan serveres helt enkelt med en god salat, Bearnaise smør eller bearnaisesauce og bagte kartofler. Det er altså helt perfekt og enkelt. Året rundt.
Bøfferne kan steges i blot smør eller olie, men aller bedst er det med god og ægte smør, fed af hvidløg og rosmarinkviste. Nederst er en oversigt over stegetemperatur, således at du sikrer dig den entrecote bøf, som du bedst kan lide den.
Entrecote
entrecote
Ingredienser
- 4 stk bøffer- ca. 200 g pr styk)
- 6-8 spsk smør
- 5 fed hvidløg
- kviste af frisk rosmarin
- flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kødet tages ud af køleskab i 30 min før tilberedning
- På pande:Varm en pande op. Kom smør på og steg først bøfferne i 50-60 sekunder på høj varme. Skru ned på ca. 5-6 og sted i ca. 1 minut på hver side. samtidig tilsættes fed af hvidløg og rosmarinkviste. Fordel gerne det smeltede smør undervejs, da det trænger ind i kødet og fugter det.
- På grill : Grill direkte over høj varme på 1-2 min på hver side for en stegeskorpe. Kom på indirekte varme og grille et par minutter på hver side(afhængig af størrelse. selvfølgelig)
- Lad det hvile under folie i 10 min. efter stegning for et mere mørt stykkekød
Noter
En entrecôte bøf er ikke uden grund en populær udskæring. Den er flot marmoreret og har en intens og ægte smag. Derfor behøver den sjældent serveres med meget tilbehør. Den kan det meste i sig selv, med den gode smag. Det er en kvalitetsbøf som har en fedtkant foroven, og derfor skal den behandles med respekt, når den tilberedes. For vi gider ikke et stykke tørt kød, vel.
Det vigtigste er den rette tilberedning af kødet, så det er vigtigt at ramme den ønskede kernetemperatur. Gå gerne efter en god kvalitet, stå får du smag, mørhed og kvalitet i en bøf.
Kernetemperaturer på entrecote
Rød: 50-52 grader
Medium: 58-60 grader
Gennemstegt: 65 grader +
Flere opskrifter på lækkert oksekød: Oksegryde, Klassisk mørbradgryde med oksekød og pølser, Birria tacos
0 kommentarer