Entrecote – tilberedning af det møre stykke kød, som sidder på ryggen af koen og er skåret af oksefilet. Det hedder entrecôte, da ordet er fransk og betyder “mellem ribben”

Det er et perfekt stykke kød til både stegning på pande og på grill. Fedtmarmoreringen giver perfekt smag til kødet og sikrer et mørt stykke kød. De færdigstegte entrecote bøffer kan serveres helt enkelt med en god salat,  Bearnaise smør eller bearnaisesauce og bagte kartofler. Det er altså helt perfekt og enkelt. Året rundt.

Bøfferne kan steges i blot smør eller olie, men aller bedst er det med god og ægte smør, fed af hvidløg og rosmarinkviste. Nederst er en oversigt over stegetemperatur, således at du sikrer dig den entrecote bøf, som du bedst kan lide den.

entrecote

Entrecote

entrecote

tilberedning af entrecote på bådepande og grill. Se stegetemperatur til perfekt tilberedning af entrecote bøfferne
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter
Servings: 4 stk

Ingredienser

  • 4 stk bøffer- ca. 200 g pr styk)
  • 6-8 spsk smør
  • 5 fed hvidløg
  • kviste af frisk rosmarin
  • flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kødet tages ud af køleskab i 30 min før tilberedning
  • På pande:Varm en pande op. Kom smør på og steg først bøfferne i 50-60 sekunder på høj varme. Skru ned på ca. 5-6 og sted i ca. 1 minut på hver side. samtidig tilsættes fed af hvidløg og rosmarinkviste. Fordel gerne det smeltede smør undervejs, da det trænger ind i kødet og fugter det.
  • På grill : Grill direkte over høj varme på 1-2 min på hver side for en stegeskorpe. Kom på indirekte varme og grille et par minutter på hver side(afhængig af størrelse. selvfølgelig)
  • Lad det hvile under folie i 10 min. efter stegning for et mere mørt stykkekød

Noter

Tip om protein og kalorierindhold i en entrecote bøf. Kalorie og proteinindhold er et estimat pr. bøf på 200 gram. Det er naturligvis et estimat, da udskæring og bøf kan variere.

En entrecôte bøf er ikke uden grund en populær udskæring. Den er flot marmoreret og har en intens og ægte smag. Derfor behøver den sjældent serveres med meget tilbehør. Den kan det meste i sig selv, med den gode smag. Det er en kvalitetsbøf som har en fedtkant foroven, og derfor skal den behandles med respekt, når den tilberedes. For vi gider ikke et stykke tørt kød, vel.

Det vigtigste er den rette tilberedning af kødet, så det er vigtigt at ramme den ønskede kernetemperatur. Gå gerne efter en god kvalitet, stå får du smag, mørhed og kvalitet  i en bøf.

Kernetemperaturer på entrecote

Rød: 50-52 grader

Medium: 58-60 grader

Gennemstegt: 65 grader +

Flere opskrifter på lækkert oksekød: OksegrydeKlassisk mørbradgryde med oksekød og pølser,  Birria tacos

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest